SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anayasa Konferansı

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da "Anayasa" konulu konferans düzenlendi. 
 
Demokratik Anayasa Hareketi Malatya Girişimi tarafından Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, BDP Diyarbakır Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Altan Tan, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Gazeteci-Yazar Oral Çalışlar, Gazeteci-Yazar ve Akademisyen Prof. Dr. Murat Belge, Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, Gazeteci-Yazar Ayhan Bilgen, Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, Eko-Politik Genel Sekreteri Murat Sofuoğlu, İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hayri Keser ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'un yanı sıra bazı oda ve sendikaların başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansta konuşan eski Kültür Bakanlarından Fikri Sağlar, "Türkiye'de dışlanmış olan büyük bir çoğunluk; Kürtler, Aleviler, değişik farklılıkları içinde barındıran kimlikler, egemen güçler tarafından yönetiliyor. Bunlara karşı olan, bunların hepsini kapsayacak, yani dışlananları da içine alacak bir anayasa olmalıdır" dedi. 
 
Uludere'de 35 kişinin ölümüne de değinen Sağlar, "35 insanın uçaklar tarafından öldürülmesi; kaçakçı, Kürt, sınır bölgesinde oturan köylü gibi tırnak içerisinde birçok açıklamalarla geçiştirilebilecek bir konu değil. Bu ülke eğer demokrasi, hak, özgürlük, insan onuru, insan hakkı gibi kavramlarla yönetilen bir konumdaysa bu ülkede bir hükümet varsa, bunun tek sorumlusu hükümettir" diye konuştu. 
 
BDP Diyarbakır Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Altan Tan ise, "Şimdi niye yeni bir anayasa istiyoruz? Yeni bir Türkiye, sorunsuz bir Türkiye, demokrat ve çağdaş bir Türkiye için yeni bir anayasa istiyoruz" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız