SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Anayasa Mahkemesini de Dinliyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:41:54
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapı ile ilgili olarak, "Biz bunların inine gireceğiz dedim. Bunları bırakmayacağız. Devletin bütün kurumlarına sızmışlar. Beni dinliyor, Cumhurbaşkanlığı’ndan tutunuz, Anayasa Mahkemesi’ni de dinliyorlar" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya’daki mitinginin ardından teşekkür mitingi için Konya’nın Ereğli ilçesine geldi. Burada Anıt Meydanı’nda Ereğlililer ile buluşan Başbakan Erdoğan, “Gerçekten 30 Mart çok farklı bir seçim oldu. Oyunlar, hileler, tuzaklar her şey CHP ve MHP, BDP, Pensilvanya el ele verdiler. Tuzaklar kurdular ama onlar tuzakları üzerinde Allah’ın bir hükmü olduğunu unuttular. Allah’tan başka galip yoktur. Ama birileri bunun farkında değildi. Sizler bunun farkında idiniz. Gece demediniz, gündüz demediniz koştunuz, çalıştınız, hanımlar bu davanın ablaları olarak çalıştı. Birilerinin de ablaları varmış ama işte ablalar galip geldi, ağabeyler galip geldi. Kardeşlerim, şimdi hizmet zamanı. El ele verip Ereğli’yi çok daha güzel günlere kavuşturacağız. Onun için durmak yok, yola devam diyeceğiz. Çünkü çalışmak, belediyecilik bizim işimiz. Belediyeciliği biz biliriz” dedi.

Muhalefet partilerini eleştiren Başbakan Erdoğan, “Kardeşlerim, bu ana muhalefet genel müdürü, yavru muhalefetin başkanı, bunlar ne iş yaptı. Ana muhalefetin genel müdürü SSK’yı batırdı, yolsuzluk yaptı. Onun zamanında eczanelerde, hastanelerde ilaç bulamıyorduk, kuyruklar oluşuyordu. Şu anda böyle bir sıkıntımız yok. İstediğimiz eczaneden istediğimiz ilaçları alabiliyoruz. Bunlar insan kadri bilmediler, halkımıza değer vermediler. Bunların partisinde halk kelimesi olabilir ama uygulamada böyle bir şey yok. Yavru muhalefet, adında milliyetçi kelimesi var. Sevsinler senin milliyetçiliğini. Acaba milliyetçilik için ne yaptı. Bu kardeşiniz bu ülkeye başbakan oldu. Moğolistan’a gittik, Göktürk Anıtları’na kadar yol yok, safari yapıyorsunuz. Oradan dedik ki, biz bunu yapacağız. Göktürk Anıtları’nda müzeyi yaptık, 42 kilometre yolu da yaptık. Havaalanı falan da yoktu. Orada adeta çöle indik. Daha sonra tekrar gittim ve bu defa farklı yerlerde anıtlarımız vardı ve ziyaret ettik. Buralarda da anıtların olduğu yerde anıtları yapacağız. Ey Bahçeli, sen buralara niye gitmedin, çünkü bunda uçağa binme sendromu varmış, öyle dediler. Binseydin, oraya da gitseydin. Buralarda atalarımızın izleri varsa gideriz dedik ve gittik. Sadece orası mı? Türkmenistan, Kazakistan, Azerbaycan, Tacikistan, bütün buraları, Balkanları sürekli dolaşıyoruz. Çünkü orada bizim kardeşlerimiz, soydaşlarımız var. Biz Suriye’yi kendi başına bırakmadık. Her an onların yanında olduk. Onlar muhacir, biz ensar olduk. Mısır’da Esmalar şehit oldu. Esmalar’ın yanında olduk. Şehit edilen kardeşlerimizin yanında olduk. Darbe ile gelenlerin karşısında olduk ama Pensilvanya darbecilerin yanında oldu. Suriye’de darbe yapanların yanında oldu. Pensilvanya, Mavi Marmara’yı batıranların yanında oldu. Bu oyuna gelmeyin. Bu oyunu bozun diyorum" şeklinde konuştu. 

"ANAYASA MAHKEMESİ'Nİ DE DİNLİYORLAR"

Paralel yapı ile ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, "Biz bunların inine gireceğiz dedim. Bunları bırakmayacağız. Devletin bütün kurumlarına sızmışlar. Beni dinliyor, Cumhurbaşkanlığı’ndan tutunuz, Anayasa Mahkemesi’ni de dinliyorlar. Son zamanlarda atılan adımlar bu soru işaretlerini doğuruyor. Çünkü her şeyleri şantaj, montaj bunların. Dışişleri Bakanlığı'mızı da dinlediler ve bunu dünyaya servis ettiler. MHP, CHP ve BDP de bunların yanında yer alıyorlar. Kimi dinlerlerse dinlesinler. Karşılarında evvel Allah biz varız. Bir kısım yargı ile mücadelemiz, emniyetteki mücadelemiz, devletin tüm kurumlarındaki mücadelemiz devam ediyor. Temizleyeceğiz onları. Ya yola gelecekler ya da dışarı gidecekler. Burada tek bayrağımız ve tek milletimiz var. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. 780 bin kareyle tek vatandır burası. Devletin içinde devlet asla. Boşuna heveslenmesinler. Türkiye Cumhuriyeti tek devlet olarak geleceğe yürüyecek ve 2023 bizler için dünyada yeni bir Türkiye olacak. 230 milyar dolar Türkiye’nin milli geliri vardı. Şimdi 820 milyar dolar oldu. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bire üç, dört artırabilir miydi. 79 senede Türkiye’de yapılan duble yol 6 bin 100 kilometre idi. Şimdi 12 senede 17 bin kilometre duble yol oldu. Eğitim sisteminde kitaplarımızı ücretsiz olarak alıyoruz. 205 bin derslik yaptık. Hastaneler devam ediyor. İnşallah dev bir şehir hastanemizi de Konya’da yapıyoruz. Sağlıkta reform yaptık. Adalet, emniyet aynı şekilde. Artık yüksek hızlı trenimiz bile var. 2017’de de Ereğli’ye uzanacak diyor Bakanım. Bunları biz yaptık, biz size hizmetkar olmak için geldik. Efendi olmaya gelmedik. Bu yola böyle devam edeceğiz. Bütün bu olaylar karşısında bir seçim geçirdik. 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçimini yapıyoruz. Buna hazır mıyız. Partimizin de bir adayı olacak ve bu seçimde CHP’nin genel müdürü konuşuyor, MHP’nin başındaki de konuşuyor. Ama ben MHP’ye gönül veren kardeşlerime de, CHP’ye de söylüyorum. Bu ülkede eğer ayrımcılık, bölücülük varsa bunu CHP ve MHP’nin başındakinde arayın. AK Parti Türkiye’de 18 büyükşehiri aldı. Bunun yanında biz 30 tane ili aldık. Yani 51 ilin 30’unu aldık ve 81 vilayette ya 1, 2 veya 3’üncü olduk. CHP hepsinde 1, 2, 3’üncü olamadı. Ben seçimlerde eğer 1’inci olamazsak genel başkanlıktan çekileceğim dedim ama Kılıçdaroğlu ve Bahçeli bunu diyemedi. Bunlar zaten baştan başarısızlığı kabul etmişler. Biz bu ülkeyi ayağa kaldırmaya kilitlendik. Önümüz daha aydınlık olacak" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız