SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Anayasamızı Hazırlıyoruz" Çalıştayı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:44:34
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi’nin katkılarıyla Küçük Millet Meclisi tarafından düzenlenen “Anayasamızı Hazırlıyoruz” konulu çalıştay programının dördüncüsü 25 Şubat Cumartesi günü İl Özel İdare Toplantı salonunda gerçekleştirildi.
 
Programa Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
 
Ayda bir yapılan ve her ay farklı konuların konuşulduğu tartışma programının Şubat ayı konuğu Sinema Sanatçısı Lale Mansur oldu. 
 
Moderatörlüğünü, Eğitimci-Yazar Ferman Salmış’ın yaptığı “Anayasamızı Hazırlıyoruz” konulu çalıştay programında “Birey Hak ve Özgürlükleri: Adil Yargılanma ve Hak Arama”  konuları ele alındı. 
 
Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, Malatya Belediyesi olarak yeni anayasa sürecine, küçük millet meclisiyle beraber katkı sunmak istediklerini söyledi.
 
Mumcu, “Bilgi ve iletişim çağında toplumda iktisadi birçok söylemler gelişmiştir. Baskıcı ve totaliter rejimler Dünya konjöktöründe artık kendilerini ifade edemez bir pozisyondadırlar. Ülkemiz dünya ölçeğinde ekonomik büyüklükle kendisini ifade edebilir bir durumdadır. Ülkemizde son dönemlerde sosyal politikalarda çok güzel olumlu gelişmeler yaşandı. Demokratikleşme adına merkezi hükümetin insiyatif alması bizleri ayrıca mutlu etmektedir” dedi.
 
Sinema Sanatçısı Lale Mansur da yaptığı konuşmada yeni anayasa hazırlığının içinde kendisinin nasıl bulunduğunu anlattı.
 
Mansur, “Beni bu girişimin çağrıcısı olarak istediklerinde kendi kendime dedim ki ‘ya ben ne anlarım. Avukat değilim, hukukçu değilim, ben ne anlarım anayasadan filan” ama yok işte öyle değil dediler. Bunu güzel bir örnekle açıklamak gerekirse siz bir ev yapıyorsunuz. Evin nasıl olması gerektiğini anlatıyorsunuz. İhtiyaçlarınız doğrultusunda, işte yeni anayasa hazırlık sürecide böyle bir olgu. Herkes bu olguya bir şekilde katkı sunmalı” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından programa katılan vatandaşlar önerilerini ve fikirlerini dile getirdiler.  
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız