SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Anayasanın Gereği Neyse O"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:22:41
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Kongresine katılmak üzere Malatya’ya gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Valiliği ziyaret etti.  Bakanlığının Malatya’ya yatırımlarına ilişkin kısa bir açıklama yapan Lütfi Elvan, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

 “Yüz yıldır çivi çakılmamıştı”

Bakan Elvan, demiryolları ile ilgili de çok önemli çalışmalar yürüttüklerini de belirterek, ülkenin ihtiyacı olan demiryolu rayları ve hızlı tren setlerinin Türkiye’de üretilmesine yönelik yoğun çaba sarfettiklerini kaydetti. Önümüzdeki süreçte hızlı tren setleri ile ilgili bir ihalenin olacağını açıklayan Bakan Elvan, “Yüzde 50 yerli ürün kullanma şartı getiriyoruz. Kendi mühendislerimiz, kendi işçilerimiz, kendi mimarlarımızla bunları gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Taşeron işçilere müjde yok

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Elvan, karayollarında çalışan taşeron işçilerin kadroya alınıp alınmayacağı yönündeki bir soruya  “Bununla ilgili,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu çalışmaları koordine ediyor. Dolayısıyla onların koordinesinde yürüyor” demekle yetindi.

“Mühendislerin ölümü derinlemesine soruşturulmalı”

Bakan Elvan, ASELSAN mühendislerinin öldürülmesi ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de, konunun son derece üzücü bir hadise olduğunu söyledi. Elvan “Daha önce de bazı mühendis kardeşlerimiz hayatlarını bir şekilde kaybettiler ve bu konuda bildiğim kadarıyla tam olarak aydınlanmadı. Ben mutlaka bu hadisenin aydınlanması gerektiğini düşünüyorum. ASELSAN, ülkemizin güzide kurumlarından bir tanesi. Özellikle teknolojik alanda hem Türk Silahlı Kuvvetlerimizi hem de iletişim, bilişim anlamında gerçekten ülkemize çok önemli katkılar sağlayan bir kurum. Bu kurumumuzda bu tür hadiselerin yaşanması bizleri üzüyor. Mutlaka derinlemesine olayın soruşturulması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

"Anayasanın gereği neyse o.."

 Bakan Elvan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın yapacağı Bakanlar Kurulu toplantısı hakkında, “Sayın Cumhurbaşkanı tavsiyeleri ve ileriye yönelik yeni Türkiye, güçlü Türkiye perspektifinde bize sunacakları öneriler, tavsiyeler bizim için önemlidir. Bu durumun gayet doğal olduğunu belirten Bakan Elvan, “Anayasa'nın gereği neyse o yerine getiriliyor. Sayın Cumhurbaşkanı, partimizin kurucusu. Kendisi 13 yıl bizim liderliğimizi yapmış, Türkiye'ye değer katmış, güçlü Türkiye'nin mimarı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakanlar Kurulu'nda bir arada bulunmaktan çok büyük bir memnuniyet ve keyif duyacağını belirten Elvan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tavsiyeleri bizim için son derece önemlidir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız