SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Anayurt'un Sevgilisi Arslantepe' Sergisi

0
Güncellendi - 2016-02-12 19:36:02
'Anayurt'un Sevgilisi Arslantepe' Sergisi
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından “Anayurt’un Sevgilisi Arslantepe” adlı serginin açılışı yapıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Arslantepe’nin Dünya Kültür Mirası asıl listesine girmesi noktasında önemli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından “Anayurt’un Sevgilisi Arslantepe” adlı serginin açılışı Malatya Park AVM’de gerçekleştirildi. Serginin açılışına, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP Battalgazi İlçe Kadın Kolları Başkanı Şule Kürün, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Genel Başkanı Hasan Meşeli, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Malatya Birlik Vakfı Şube Başkanı Sadi Ergül, bazı belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sergiye dikkat çekerek, “Battalgazi Belediyemizin Kültür Müdürlüğü’nün Arslantepe konulu ve Arslantepe’nin hem ilimiz hem ülkemizde, hem de dünya genelinde gündeme getirilerek aday listede olan Arslantepe’nin Dünya Kültür Mirası asıl listesine girmesi noktasındaki Kültür Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmaları tebrik ediyorum. Bu meyanda Kültür Müdürlüğümüzdeki görevli personelimiz Arslantepe’yi gündemde tutmak ve zinde tutmak maksadıyla Arslantepe ilgili figürlerin hediyelik eşya üzerine işlenerek, hem vatandaşımızla hemhal edilmesi, hem insanlarımızla buluşturulması, hem de orada çalışan usta öğreticilere irat elde edilmesi maksadıyla yapmış oldukları çalışmaları tebrik ediyorum. İnşallah bu çalışmalar hem Malatya’daki vatandaşlarımız tarafından hayırla yad edilir, hem de Arslantepe’nin Dünya Kültürel Mirasının Asıl listesine girme noktasında vatandaş nezdinde bilinç oluşturur diye düşünüyorum” dedi.

Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından “Anayurt’un Sevgilisi Arslantepe” adlı serginin açılışı, programa katılanlar tarafından yapılarak, gezildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Hasan (8 yıl önce)
    Arslantepe gibi bir mirasa sahibiz ama halen öneminin farkında değiliz. Dünyaya tanıtmak için uğraşıyoruz ama biz Malatyalılar olarak ne kadar tanıyoruz. Kaç Malatyalı gitti de gördü ziyaret etti acaba Arslantepe'yi? İl Milli Eğitim Müdürlüğü kaç tane öğrenciyi götürdü de oraları görme imkanı buldu? Önce bizim tanımamız lazım
    0
    0
    Yanıtla