SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ancak Başkan Olursam..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı İşadamları Derneği(MİAD)'nin "İş Yaşamında Başarının Sırları" konulu toplantısında konuşan işadamı hemşehrimiz Mehmet Ali Aydınlar, iş yaşamındaki başarılardan Fenerbahçe Kulübü başkanlığına kadar çeşitli konulardaki görüşlerini açıkladı.

MİAD, bu toplantıya ilişkin şu bülteni yayınladı:

"Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar sermaye piyasalarına girmenin şirket gelişimi açısından çok önemli olduğunu belirterek tüm şirketlere zamanı geldiğinde borsaya açılmaları konusunda çağrıda bulundu.
MİAD (Malatyalı İşadamları Derneği) tarafından İstanbul Mahmutbey-Bağcılar Holiday INN Hotel’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda “İş Yaşamında Başarının Sırları” konusunda katılımcılara kendi yaşamından kesitler anlatan Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar; “Acıbadem olarak Mayıs ayı içinde Beşiktaş Fulya’da, Temmuz ayı gibi Bodrum’da daha sonra da Eskişehir’de hizmet vermeye başlayacağız. Bunların yanısıra satınalma girişimlerimiz ve Yurt dışında yatırım çalışmalarımız var. Halka açık bir firmayız. SPK bilgi vermeden olaylar netleşmeden detaylı bilgi aktarmam mümkün değil” dedi.

MİAD Başkanı Yunus Akdaş’ın “2023 yılının Malatyasını şimdiden şekişllendirmek için yola çıktık. Yanımıza gençleri aldık. Emniyet ve liyakat bizim için çok önemli “ dedikten sonra genç üyelerden oluşan Başkanlık Koordinasyon Kurulu ve Genç MİAD üyelerini katılımcılara tanıttı. Kürsüye davet edilen Mehmet Ali Aydınlar kahvaltı mönüsüne takıldı.

“Karbonhidrat ağırlıklı menünün sağlığa zarar verir. Malatyalıların sağlıklı olmaları gerek” diyen Aydınlar salondakilerin yoğun alkışını aldı.

YATIRIMCISINA EN ÇOK KAZANDIRAN FİRMALARDAN
Hayatından kesitler sunan Aydınlar İşletme Fakültesi mezunu olduğunu askerlik dönüşü Laleli’de serbest mali müşavirlik yapmaya başladığını açıkladıktan sonra sağlık sektörüne nasıl girdiği konusunda şunları söyledi:

“Adı üstünde serbest çalışıyorsunuz herkes sizin fikirlerinizden yararlanıyor. Siz yoksanız herşey ortada kalıyor. Çocuklarım vardı ve o dönem teşvikler yaygınlaşmıştı. Bu konuyu iyi bildiğimden 35 doktor kurdukları şirkete konusunda bana danışmaya geldiler. Sermayeleri tamamlanmamıştı ve ben de yüzde 10 ile ortak oldum. Acıbadem de kurulduğu için isim olarak ta Acıbadem seçildi ve 1991 yılında 50 yataklı küçük bir semt hastanesi olarak hizmet vermeye beşladık. Bugün 9 bin çalışanı ve yatırımcısına en çok kazandıran firmalardan birinin kurucusu olarak karşınızdayım.”

HASTANECİ OLMAK İÇİN İŞE GİRMEDİM
Yaptığı her işte iddialı olduğunu belirten Aydınlar, “Hastaneci olmak için işe girmedim. Yatırdığım paraları kurtarmak için girdim. Birkaç atraksiyon yapıp başarılı olunca kalıcı olmaya karar verdim” dedi.

Kararı netleşince tüm çalışanlarını toplayıp öncelikle Anadolu yakasının sonrasında da İstanbul ve Türkiye’nin en iyi hastanesi olacaklarını açıkladığını kaydeden Aydınlar, gelinen noktada her iki isteğini de gerçekleştirdiğinin altını çizdi.

Yaptığı en doğru işin halka açılmak olduğunu vurgulayan Aydınlar, Türkiye’de halka açık tek sağlık kuruluşu olduklarını belirterek,katılımcı firma sahiplerine zamanı geldiğinde borsaya kote olma çağrısında bulundu.

Toplantı sonunda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar Fenerbahçe Yönetimi ile ilgili bir soruya; “Her Fenerli’nin gönlünde başkan olma arzusu yatar. Ben Metin Aşık ve Ali Şen Başkanlığındaki yönetimdeydim. Daha sonra yönetime girmedim. Bundan sonra FB Yönetiminde yer alacaksam başkan olarak yer alırım yoksa almam. Biz Acıbadem olarak unutulmuş bir spor dalını Fenerbahçe kız voleybol takımı alarak ayağa kaldırdık. Yaptığımız 50 maçtan 48’ini kazandık. Türkiye’deki tüm spor dalları içinde şampiyonlar liginde final oynayan tek takım olduk ve 6 sayıyla kaybettik. Amaç bunun kalıcı olduğunu göstermek. Klübe ya da spora faydalı olmanın yolu sadece başkan olmaktan geçmez. Kaldıki kulübümüze de birçok tesisler kazandırdık."yanıtını verdi.

Milli Eğitim eski Bakanı Metin Emiroğlu’nun “Sizi sağlık bakanlığı koltuğunda görmek isteriz” temennisi üzerine Mehmet Ali Aydınlar; “Bundan sonraki en büyük hayalim iki vakfımız var bu vakıflar aracılığı ile tamamen sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirmek. İçinde bulunduğumuz, içinden geldiğimiz toplumun yararına hizmet vermek, gençlerin eğitimine katkıda bulunmak” dedi."

FOTOĞRAF: Toplantının sponsorları Hüseyin Türkan ve Ömer Özpehlivan ile birlikte MİAD Başkanı Yunus Akdaş Mehmet Ali Aydınlara MİAD plaketini sunarken

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız