SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ancak Bir Özal Telafi Edebilir"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:11:07
A- A+ PAYLAŞ

Partisinin Ankara’da gerçekleştirdiği ilk Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısında konuşan Ana Parti Diyarbakır İl Başkanı Fikri Yontürk, eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile Türkiye’ye gelen huzur ve mutluluğun ancak yeniden bir Özal ile sağlanabileceğini savundu. 

Ana Parti’nin ilk MKYK toplantısı Ankara’da yapıldı. Parti Genel Başkanı Ahmet Özal'ın başkanlık ettiği tüm MKYK üyelerinin yanı sıra, il ve ilçe başkanları da katıldı. Toplantıda konuşan Özal, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yarım kalan projelerinden birinin Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) olduğunu belirterek, “Eğer GAP devam ettirilseydi bugün Doğu ve Güneydoğu batıdan göç alan bölgeler haline gelirdi” dedi.

“BU ÜLKE HEPİMİZE YETER”

Artık annelerin ağlamaması ve insanların ölmemesi gerektiğini ifade eden Özal, “Bu ülkemiz hepimize yeter. İnsanca yaşamak varken bu kadar gözyaşı hüzün ölümler hepimizi derinden üzmektedir. İşsizlik başını almış gidiyor. Yoksulluk had safhada. Esnaf, memur, işçi ve çiftçi perişan. Allah’ın izni ile biz iktidara gelirsek babamın yolunda yürüyeceğim. Tüm güzellikleri halkımıza sunacağız. El birliği ile çözülecek bütün sorunları bizler lafla değil, icraatlarla çözeceğiz” diye konuştu.

“İLLERE GÖRE REÇETE ÇIKARACAĞIZ”

Güneydoğu’ya yaptığı ziyarete ilişkin de açıklamalarda bulunan Özal, Diyarbakır’da o güzel insanların sıcaklığını ve sevgi gösterilerini gördüklerini vurgulayarak, “Rahmetli babama olan sevgilerini anlatmakla bitiremediler. Çok duygulandım. Tek dedikleri, ‘Huzur istiyoruz.’ İşsizlik almış başını gidiyor. Allah’ın izniyle tüm illerimizi gezeceğiz ve illere göre reçeteler çıkaracağız. İnsanlar kendi sorunları ile sorun önceliklerini belirleyecek ve hangisinin öncelikle çözülmesine kendileri karar verecek” diye konuştu. 

“ANCAK BİR ÖZAL TELAFİ EDEBİLİR”

Toplantıda söz alan MKYK üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Fikri Yontürk ise Diyarbakır’a huzurun merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile geldiğini belirterek, sadece Diyarbakır’da değil Doğu ve Güneydoğu’daki tüm vatandaşların bunun farkında olduğunu ifade etti. Türkiye’de de Turgut Özal ile kavganın yerini huzurun, yokluğun yerini ise bereketin aldığını anlatan Yontürk, ancak Özal’ın zamansız kaybı ile her şeyin yarım kaldığını, bu kayıp yılların ancak yeniden bir Özal ile telafi edilebileceği savundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız