SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ancak Birine Yeter"

A- A+ PAYLAŞ
 
Son dönemlerde okullaşma konusunda çok mesafe kaydedildiğini söyleyen Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, ancak bu çalışmaların halen ihtiyacı karşılamadığını belirtti. 
 
Naci Şavata başkanlığındaki Malatya İl Genel Meslisi'nin Ekim ayı toplantılarında, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2012 yılındaki tahmini bütçeleri görüşüldü. 
 
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, il genelinde çok sayıda okul inşaatının devam ettiğini belirterek, bu yıl 87 projenin İl Özel İdaresi tarafından ihale aşamasına getirildiğini ifade etti. Bulut, "2011 yılı içerisinde 35 milyon 453 bin TL tutarında bir yatırım yaptık. Bunlar gerçekten büyük rakamlar. Tamamen hayırsever destekleri, Özel İdare bütçesi ve genel bütçeden gelen ödeneklerle yapıldı. 50 adet okul ihtiyacı var. Bu okullar için toplam tutar 78 milyon TL. Bazı okullar öğrencilerimize yetmiyor. Ya da eski okullar ihtiyaca cevap vermiyor. Sıfırdan yapmamız gereken okullar var. Bu yıl Özel İdare'den Milli Eğitim Müdürlüğü yatırımları için verilecek ödenek 7 milyon TL. Muhtemelen 3 milyon TL'de bakanlıktan alabileceğiz. Tahmini bütçemiz 10 milyon TL'dir. Bu 10 milyon TL'nin doğalgaz dönüşümlerinde ve 2011 yılı yatırımları ödeneğinde şuanda önde gediyoruz. Şuanda 3.5 milyon TL, inşaatları devam eden okullardan dolayı açığımız var. Paranın 3.5 milyon TL'sini oraya aktaracağız. Hizmet binası yaptırıyoruz ama oraya hiç para ayırmadık. Oraya 1.5 milyon TL ayırdığımızda şuanda 5 milyon TL, şuanda içeride olduğumuzu ifade edebilirim. Verilecek 7 milyon TL'nin 5 milyon TL'si bu yıl devam eden inşaatlara gidecek. Geriye 2 milyon TL kalıyor, 3 milyon TL'de bakanlıktan geldiğinde 5 milyon TL'miz artıyor, bunun 1.5 milyon TL'sini deprem güçlendirmelerinde kullanacağız, 1.5 milyon TL'sini doğalgaz dönüşümleri ve onarımlarda kullanacağız. Kısacası, 2012 yılı eğitim yatırımları için, daha doğrusu okul yapımı için sadece 1.5 milyon TL paramız artıyor. Bu da 1 okul demek" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız