SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ancak Birkaç Saat Sürdü!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin, özellikle Kız Meslek Lisesi kavşağındaki alt geçidin Milli Egemenlik ve Turgut Temelli Caddelerinde yolaçtığı trafik sıkışıklığına karşı önlem olarak düşündüğü, Yeşilyurt ilçesi ile 4 beldenin otobüs ve minibüsleriyle ilgili güzergah ve durak değişikliğina ilişkin kararının uygulaması, sadece birkaç saat sürdü. Yeşilyurt ile beldelere çalışan minibüslerin şoförlerinin Milli Egemenlik Caddesi'nde AKP önünde yaptıkları ve yolu trafiğe kapattıkları eyleme, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya "Zorbalık bu" diye tepki gösterirken, Malatya Belediyesi'nin, söz konusu güzergah değişikliği ile ilgili uygulamadan vazgeçtiği bildirildi. Halen, Yeşilyurt yönüne gidişte Mimar Sinan Caddesi kavşağı girişindeki durakların kaldırılıp, 150 metre ileriye eski Soykan Hastanesi civarına alınması şeklinde bir düzenleme yapıldığı öğrenildi.

ŞOFÖRLER EYLEM YAPINCA..
Malatya Belediyesi, merkeze bağlı Konak Beldesi ve Yeşilyurt İlçesi ile ilçeye bağlı Bostanbaşı, Yakınca, Gündüzbey Beldeleri'nin minibüs durağını Milli Egemenlik Caddesi'nden kaldırıp güzergah değişikliğine giderek, minibüsçülerin yeni güzergahını Çevreyolu ve Sıtmapınarı olarak belirledi.

Çevreyolu durağından Sıtmapınarı istikametine giden yeni güzergahı beğenmeyen minibüs sürücüleri, Adalet ve Kalkınma Partisi önündeki eski minibüs durağında buluşarak Milli Egemenlik Caddesi'ni ulaşıma kapattı. AKP önünde güvenlik önlemleri alan polis, kalabalığın dağılmasını bekledi.

Olay yerine gelen Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, "Zorbalık bu" dedikten sonra, yasal yollarla hak aranmasını istedi. Emniyet Müdürü, Yeşilyurt Şoförler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Kılınç ve minibüs şoförleriyle görüşerek, "Yol kapatmak suçtur. Biz bu yolu zorla açarız, ancak sizler üzülürsünüz. Yol kapatmakla hak aranmaz" dedi.

Şoförler, "Akın istifa" diye bağırırken, 80 bin kişinin söz konusu hatlarda taşındığını, yapılan düzenlemenin uygun olmadığını öne sürdüler.

Daha sonra gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ile Gündüzbey Belediye Başkanı Hüseyin Selçuk ve şoförlerin temsilcileri, Belediye Başkanı Akın'la görüştüler.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Kavuk, görüşmenin sonucunu "Büyük başkan Akın, sorunumuzu çözdü. Ortada sorun kalmadı.." diyerek, eski uygulamanın devam edeceğini duyurdu ve Malatya Belediyesi'nin, 16 Haziran'da "trafiği düzenleme" adına alıp ilgili belediyelere ilettiği ve 20 Haziran'dan itibaren uygulanacağını bildirdiği düzenlemeler, başladıktan birkaç saat sonra ortadan kalkmış oldu.

BİRKAÇ SAATLİK DÜZENLEME NEYDİ?
Malatya Belediyesi'nin trafiği düzene sokma adına alıp, Yeşilyurt ile 4 belde belediyesine duyurduğu, 20 Haziran'da uygulanacağını belirttiği düzenlemelere ilişkin yazı şöyleydi:

“Şehrimizde artan yoğun trafik sıkışıklığı nedeni ile şehir merkezinde akan trafik artık durma noktasına gelmiştir. Şehir trafik akışını hızlandırmak amacı ile yapımları tamamlanan Ofis ve Sıtmapınarı Alt Geçitlerinin faaliyete girmesi ve yapılan şehir içi trafik iyileştirmeleri çerçevesinde özellikle çeşitli beldelerden gelmekte olan araçların şehir merkezinde takip edecekleri geliş-gidiş güzergahlarının yeniden düzenlenmesi zaruret haline gelmiştir. Bu kapsamda yeniden düzenlenen ve güneyden gelen araçların takip edecekleri yeni güzergah aşağıda belirtilmiştir.

Tecde yolu, Yeşilyurt Yolu, 100. Yıl Kavşağı, Milli Egemenlik Caddesi, Milli Egemenlik Caddesi-Eski Soykan Hastanesi civarında yolcu indirme bindirme durağı, Milli Egemenlik Caddesinden devam, Ofis Alt Geçidinden geçtikten sonra Turgut Temelli Caddesi, Turgut Temelli Alt Kavşağından çevre yolundan sola dönüş, Tapu Kadastro önündeki tali yol üzerinde bulunan cepteki durakta indir bindir yapıp bekleme yapmaksızın Çevre Yolu üzerinden İstasyon istikametine doğru, Sanayi Kavşağından sola dönüş, Sıtmapınarı Alt Geçidinden geçiş, Zapçıoğlu Caddesinden Hasanbey Caddesine çıkış, Hasanbey caddesinden yukarıya doğru devam ederek Paşaköşkü Camii karşısından Yeşilyurt Caddesi üzerinde sağa dönüş yaptıktan sonra Tecde yoluna doğru devam ederek veya Hasanbey Caddesi üzerinden 100. Yıl Kavşağına doğru devam ederek kavşaktan sağa dönüş yaparak Yeşilyurt Caddesi üzerinden güzergahı takip ederek kendi beldesine giriş.

İlimiz Belediye sınırları dışından şehir merkezine yolcu taşımacılığı yapan araçların güzergah haricine çıkmamaları ve güzergah üzerinden belirlenen duraklarda hiçbir şekilde bekleme yapmamaları, durak haricinde ise yolcu indirip bindirmemeleri trafik akışının kesintiye uğramadan sürdürülebilmesi açısından önem arz etmektedir. Güzergah üzerinde çalışan araçların Malatya İl sınırları içerisinden yolcu almaları haksız rekabete sebep olduğundan şehir için yolcusunun alınmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Araçların şehir merkezinden ring yaparak geçmeleri ve beklemelerini kendi belde sınırları içerisinde yapmaları mecburidir.

20.06.2006 tarihinden itibaren uygulanacak olan yeni güzergah düzenlemesi kapsamında başlatılacak olan bu çalışma esaslarına göre hareket saatlerinin uygun şekilde programlanması ve yukarıdaki kurallara hassasiyetle dikkat edilmesi…”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız