SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ancak Zihniyet Değişimi Önler"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:55:10
A- A+ PAYLAŞ
 
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, kadına yönelik şiddetin ancak toplumsal zihniyet değişimiyle önlenebileceğini söyledi.
 
 Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberindeki partililerle birlikte Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kerem Yıldırım, "Özellikle ve öncelikle kesintili eğitimle ilgili kanun tasarısını biz destekliyoruz. Çünkü 28 Şubat sürecinde maalesef ki bir gecede alının darbecilerin aldığı karar ile eğitime büyük bir darbe vuruldu. Bu darbenin sonucunda meslek liseleri bitti liselerin başarı oranları düştü. Hem öğrencilerimizin hem de velilerimizin meslek seçme hakları ellerinden alınmıştır. Aynı zamanda 28 Şubat sürecinden sonra din eğitimine de çok büyük bir darbe vuruldu. Bunun acısını bizler yaşadık. İnşallah çıkacak olan 4+4+4 kesintili eğitim yasasıyla ilgili bütün bu eğitimdeki vesayetler ortadan kalkmış olacak. İkinci bir olay ise üniversite sınavlarındaki katsayının kaldırılmasını da gerçekten devrim niteliğinde bir çalışma olarak düşünüyoruz. Son zamanlarda çalışanlarla ilgili bir yasa var; Toplu Sözleşme Yasası. Yaklaşık 18 aydır gündemde olan bir yasa. 12 Eylül 2010 referandumuyla memurlara toplu sözleşme hakkı verildi. Ancak bu toplu sözleşme yasasının uyum yasası dediğimiz henüz çıkmadı. Eğer bu toplu sözleşme konfederasyon olarak bütün iş kolları adına tek elde yapılırsa burada bir hak kaybı olabilir" dedi 
 
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, kadınlara yönelik bir yasa çıktığını hatırlatarak, "Bu yasadan sadece bir cümle bahsetmek isterim ki, o da, 'Kadına karşı şiddet ancak, yasalarla değil, bir zihniyet değişimi ile yapabiliriz.' Yasal değişikliği biz Meclis'te yapıyoruz. Gerisi sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine, medya temsilcilerine ve tüm topluma kalıyor ve en önemlisi de eğitim camiasına kalıyor" diye konuştu. İslam'ın kadına önemli değerler yüklediğini belirten Çalık, "Kadın hak ve özgürlüklerinin beraberce hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum" ifadesini kaydetti. Çalık, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Tunus ziyaretine katıldığını belirterek, Tunus'ta Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a karşı büyük bir sevginin bulunduğunu ve bu ülkelerin Türkiye'yi model olarak seçtiğini kaydetti. 
 
Çalık şunları söyledi: 
 
"Toplumumuzun hem ekonomik ve hem de sosyal gelişebilmesi için öncelikle eğitim açısında çok güçlenmesi gerekir. İnsanı gelişmişlik raporlarına baktığımız zaman, özellikle bir ülkenin eğitim seviyesi, okullaşma seviyesi, okula devam seviyesi ve üniversiteye devama bakılıyor. Dolayısıyla eğitim bizim vaz geçilmemiz. 28 Şubat döneminde bir gece ansızın 8 yıllık kesintisiz eğitimle tanıştık .Eğitimi daha kaliteli kınacağız. 4+4+4 sisteminde hiç kimse başka bir şey aramasın. Biz
sadece eğitim kalitesinin arttırılmasını istiyoruz." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız