SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Android 7.0 Nougat Bu Ay Yayına Girebilir!

0
Güncellendi - 2016-07-31 14:22:53
Android 7.0 Nougat Bu Ay Yayına Girebilir!
A- A+ PAYLAŞ

[caption id="attachment_13507" align="aligncenter" width="578"]android-nougat android 7.0 nougat[/caption]

Teknoloji dünyasının güvenilir bilgi sızdırıcılarından bir tanesi olan Evan Blass (namı diğer @evleaks) yeni bir bilgi sızdırdı. Uzun süredir beklenilen ve tartışmalara yol açan Android'in en yeni sürümü olacak olan 7.0'ın Ağustos ayı içerisinde yayına gireceğini paylaşan Blass, Twitter hesabında paylaştığı "Android 7.0 releases next month, with the 8/5 security patch. Sorry Nexus 5 owners, no Nougat for you :("cümlesi ile aynı zamanda Nexus 5 kullanıcılarına üzücü bir haber de vermiş oldu.

Çünkü Nexus 5 kullanıcıları artık bundan sonra gelecek olan Android'in yeni güncel sürümlerini ilk alanlar arasında olamayacaklar. Saf Android güncellemelerini almaları ile bilinen Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 9 ve Pixel C ise Android'in yeni güncel sürümlerine sahip olmaya devam edebilecek.

Peki Android'in yeni sürümü olacak olan Android 7.0 Nougat bizlere ne gibi yenilikler katacak? Sizlerden bu soruyu duyar gibiyiz, Android 7.o ile gelen bazı yenilikler ise şu şekilde:

Android 7.0 Nougat ile gelen yenilikler

- Aynı anda iki uygulamayı tek ekranda çalıştırma.

- Yenilenen üst bildirim alanı.

- Yeni gelen bildirimleri uygulamaya erişim sağlamadan bildirim alanı üzerinden cevaplama veya görme.

- Çift taraflı sayfa sistemi ve bu sistem ile birlikte gelen ikonlara erişebilme imkanı.

- Gizli bildirim özelliği ile kimsenin görmesini istemediğiniz bildirimleri gizleyebilirsiniz.

- Bildirim çubuğu üzerinde bulunan ikonlar büyütülmüş ve bu ikonlara basarak ayarlarda direkt uygulamaya gidebilme özelliği eklenmiş.

- Yeni gelen Doze Mode ile geliştirilmiş bir batarya grafiği imkanı sunuluyor.

- Daha düşük ışık kullanması için Gece Modu getirilmiş.

Kaynak: teknoloji haberleri Technosfer.com, Android 7.0 Nougat Bu Ay Yayına Girebilir!

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız