SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Angelina'ya Malatya Kayısısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:45:11
Angelina'ya Malatya Kayısısı
A- A+ PAYLAŞ

Kanser riski nedeniyle memelerini aldıran ABD'li aktrist Angelina Jolie'ye, AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz tarafından kayısı gönderildi.

Angelina Jolie'ye ulaştırılmak üzere Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosluğu aracılığıyla kayısı gönderdiğini belirten Öz, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Dünyaca ünlü Amerikalı aktrist ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu iyi niyet elçisi Angelina Jolie’nin meme ve yumurtalık kanseri riskini artıran “BRCA1" adlı anormal gene sahip olduğunu ve bu yüzden ameliyat geçirdiğini basından öğrenmiş bulunmaktayım.  

Kayısı tüketiminin kanser, karaciğer yetmezliği ve kalp krizi gibi birçok hastalık riskini önemli oranda azalttığı bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. En son İnönü Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, kayısı ve acı kayısı çekirdeğindeki kanser önleyici madde olarak bilinen Amigdalin ve Vitamin B17 adlı maddenin bulunduğunu ortaya koymuştur. Amigdalin Amerika’da kanser önleyici madde olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. 

Bilindiği gibi ekolojik özelliklerinin uygunluğundan renk, tat, koku ve aroma özellikleriyle dünyanın en ünlü kayısı çeşitleri Malatya’da üretilmektedir. Son yıllarda sanat faaliyetlerinde olduğu kadar adını insani yardım faaliyetleriyle de duyuran BM iyi niyet elçisi Jolie’ye şifa olması temennisiyle kendisine iletilmek üzere ABD Los Angeles Başkonsolosluğumuza Malatya Kayısısı gönderdim. 

Bu vesileyle sağlıklı yaşam adına doğal sebze ve meyve tüketiminin önemine dikkat çekmek isterim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız