SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Angustan Sonra Öğretmen mi?'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Hüseyin Baştürk," Anguslardan sonra sıra öğretmen ithaline gelmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler öğretmenlerimizin ve çocuklarımızın geleceklerinin karartılmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

İthal öğretmenler konusu nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, bu konuda hükümetin tutumunu eleştiren CHP Malatya İl Başkanı Hüseyin Baştürk, "AKP ve MEB işsiz öğretmenlerle adeta alay ediyor. Milli eğitimde 170 bin öğretmen açığı varken, 327 bin öğretmen atanmayı beklerken, öğretmenler mevsimlik işçi gibi çalıştırılırken, Milli Eğitim Bakanlığı bir ilke daha imza atmaya hatırlanmakta.Öğretmen açığı söz konusu olduğunda ödenek yok deyip geçiştiren AKP zihniyetinde 40 bin yabancı öğretmen söz konusu olduğunda ödenek sorun olmaktan çıkmaktadır"ifadelerini kullandı.

"İthal öğretmenin getirilmesi halinde, öğretmenlik mesleği, Türk öğretmenleri açısından tamamen itibarsızlaştırılacak, kutuplaşmalara bir yenisinin eklenecek, Türk vatandaşına kısılan kesenin ağzı yabancı vatandaşa rahatça açılacaktır"iddialarını öne süren Baştürk, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:

"Ülke çocuklarının eğitimini yaz boz tahtasına çeviren AKP zihniyeti öğretmeni ; 1 -Kadrolu öğretmen 2-Sözleşmeli öğretmen 3- Ücretli öğretmen 4-İthal öğretmen olarak dört parçaya bölen 9/3 derecesindeki bir öğretmen ayda 721 lira ücret alırken, ithal öğretmene ayda 3000 TL ücret ödenmesi planlanmaktadır.
Bu uygulama ile Anguslardan sonra sıra öğretmen ithaline gelmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler öğretmenlerimizin ve çocuklarımızın geleceklerinin karartılmasına asla müsaade etmeyeceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız