SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Anı ve Bellek Defteri'ne İlgi

A- A+ PAYLAŞ

"Malatya Kent Anı ve Bellek Defteri"nin ilgi gördügü belirtildi. Anıların mail ile de atılabileceği bildirildi.

İnönü Kapalı Çarşı üzerinde konuşlandırılan Minyatür Tarihi Malatya Konağı'nda, "Malatya Kent Anı ve Bellek Defteri projesinin 3 Aralık'ta başladığını hatırlatan Malatya Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) Başkanı Levent İskenderoğlu, "Malatya Kent Anı ve Bellek Defteri" oluşturuldu. Kentimize ait anı ve hayalleri olan herkesi anılarını ve hayallerini bizimle paylaşmaya davet ediyoruz. İlimizin kayda geçmemiş tarihini oluşturan kentsel içerikli anıların kaybolmasını önleyerek kayda geçirmek, bu anıların tarihsel bir veri olarak paylaşılmasını sağlamak, değerlerimizi bu vesile ile bir kez daha kamuoyunun gündemine taşımak ve yaşayan bir kent hafızası yaratmak amacıyla "Malatya Kent Anı ve Bellek Defteri oluşturma projesi uygulamaya konmuştur"ifadelerini kullandı.

Malatya'ya ait ait anılarını paylaşmak isteyen yetişkinlerin anıları ile kente ait hayalleri olan gençlerin bu hayallerinin bir basım ile bir araya getirileceğini bildiren İskenderoğlu, " İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde oluşturulan Minyatür Tarihi Malatya Konağında halkımıza sunulan deftere anılarını yazı ile yazamayacak durumda olan katılımcılar için sesli ve görüntü kayıt imkanı sağlanarak bu kayıtlar Sözlü Tarih Araştırmaları olarak arşivlenecektir. Bu proje ile; kentimizin anılarda saklanan tarihinin ortaya çıkarılması, bu tarihin korunması ve genç kuşaklara aktarılabilmesi yanında; gençlerimizin kentimize ait hayallerini kamu oyuyla paylaşmalarını sağlamak amaçlanmaktadır. Anılarda yaşayan Malatya ile hayalleri süsleyen Malatya'nın bir araya getirilmesini amaçlayan bu projenin başarıya ulaşması ancak halkımızın değerli katkıları ile mümkün olacaktır. Vatandaşları hayata geçecek projeye anı ve hayalleri ile destek olmaya davet etmekteyiz" şeklinde konuştu.

İskenderoğlu, anı ve hayallerini vatandaşların iskenderoglulevent@hotmail.com adresine de mail atabileceklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız