SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Anılarını Yaşatıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

CHP il başkanı Veli Ağbaba, 38 yıl önce idam edilen gençlik önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın ölüm yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı ve "Amaçları sadece ülkemizin bağımsızlığı, demokrasi ve özgürlük olan bu üç gencimizi idam eden anlayışı nefretle kınıyor, anılarını yaşatıyoruz."dedi.

Ağbaba'nın açıklaması şöyle:

"Bu gün Türkiye siyasal yaşamında derin izler ve acılar bırakan ve herkesin nefretle andığı bir insanlık ayıbını hatırlamak için buradayız.

1960’lı yıllar tüm dünyada Emperyalizme ve sömürüye karşı gençlik hareketlerinin başkaldırı yıllarıdır.

Ülkemizde “68 kuşağı” olarak anılan gençlik mücadelesi de Anti Emperyalist, Ulusal Kurtuluşçu mücadele olarak ortaya çıkmıştır.

Bu gün 6 Mayıs ;
Anti – Emperyalist Gençlik Önderlerinden
Deniz GEZMİŞ
Yusuf ASLAN
Hüseyin İNAN’ın idam edilişlerinin 38. yılı.

6 Mayıs 1972’de idam edilen bu üç genç fidan ; bir insanlık ayıbı olan “idamı” hak edecek ne yapmışlardı ?

Onlar ülkenin tam bağımsızlığını istiyorlardı.

Onlar demokrasi istiyorlardı.

Onlar , özgürlük, eşitlik istiyorlardı.

Aslında bu gün Deniz GEZMİŞ, Yusuf ASLAN, Hüseyin İNAN’ın şahsında Özgürlük ve Bağımsızlık adına yitirilen tüm Demokrasi şehitlerini anıyoruz.

Çünkü onların mücadelesi kuşaktan kuşağa devam ederek sürüyor.

Deniz GEZMİŞ idam sehpasında dahi “ Kahrolsun Emperyalizm, Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye ” diye haykırmıştı.

Yine Deniz GEZMİŞ babasına yazdığı mektupta ;
“ Baba mektup elinize geçtiğinde ben aranızdan ayrılmış bulunuyorum”
“…… Sana ben her zaman müteşekkirim. Çünkü Kemalist düşünce ile yetiştirdin beni. …. Küçüklüğümden evde devamlı Kurtuluş Savaşı anılarıyla büyüdüm. Ve o zamandan beri Emperyalistlerden nefret ettim.
Baba biz Türkiye’nin 2. Kurtuluş Savaşçılarıyız. Tıpkı 1. Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi … Ama bu toprakları yabancılara bırakmayacağız. Ve bir gün mutlaka yeneceğiz onları…. Bizden başka muhalefet kalmamış durumda. Ve hepsi Kemalist çizgiden sapmışlar ” diyerek idama gitmişler.

O gün idamına oy verenler bu gün iktidarda idama karşı çıkanlara saldırıyor, hakaret ediyorlar. Üç fidanın idam edilmemesi için büyük uğraş veren İSMET Paşa’ya tarih bilgisinden yoksun bir Başbakan saldırıyor.

Amaçları sadece ülkemizin bağımsızlığı, demokrasi ve özgürlük olan bu üç gencimizi idam eden anlayışı nefretle kınıyor, anılarını yaşatıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız