SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anıt Önünde Karmaşa, Belediye Önünde Meksika Rüzgarı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fuarı ve Kayısı Şenliği'nin, "Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali"ne dönüştürüldüğü ilk yılın konukları olan yabancı halk oyunları ekiplerinden Meksika Ekibi, Belediye binası önünde gösteri yaptı. Bu arada, organizasyonun başlaması nedeniyle Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende de önemli aksaklıklar yaşandı.

BELEDİYE ÖNÜNDE MEKSİKA RÜZGARI..
Malatya'ya getirilen yabancı ekiplerden Meksika Ekibinin Belediye binası önündeki gösterisi ve ekipte yer alan müzik topluluğunun konseri, belediye önüne toplanan vatandaşlarca ilgiyle izlendi.

Kadınlı-erkekli oyun grubunun danslarına alkışlarla eşlik eden izleyenler, belediye binası önündeki Meksika Grubu konserini de ilgiyle dinlediler.

ATATÜRK ANITI ÖNÜNDEKİ TÖREN..
Öte yandan, 13. Malatya Fuarı ve Uluslararası Kültür, Sanat ve Kayısı Festivali dolayısıyla, 13 Temmuz Çarşamba sabahı Atatürk Anıtı'nda yapılacağı programda yer alan çelenk koyma törenindeki ciddi aksaklıklar dikkat çekti.

Töreni izlemek ve görüntülemek üzere belirtilen saatte Atatürk Anıtı'na giden basın mensupları, fuar ve festival organizasyonunu üstlenen Malatya Belediyesi Fuarcılık Hizmetleri A.Ş.'nin çelenginin anıt kaidesine konulmuş olduğunu görerek, törenin erken yapıldığını zannettiler. Bu arada, tören alanına gelen aralarında Emniyet Müdürü Orhan Savaş'ın da bulunduğu bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, tören alanındaki tenhalığı görünce şaşırdılar ve daha sonra alandan ayrıldılar. Düzensizliğe tepki gösterenler, Atatürk Anıtı'nda törenin de yeraldığı programa ilişkin ilişkin davetiyede Vali ve Belediye başkanının adlarının bulunması nedeniyle, burada yeralan programın ciddiyetle uygulanması gerektiğini söylediler ve eleştirilerde bulundular.

O arada yapılan konuşmalar sırasında, Fuarcılık Şirketi'ne ait çelengin, sipariş verilen çiçekçi tarafından tören saatinden bir süre önce getirilip, Anıt kaidesine bırakıldığı da ortaya çıktı. Basın mensuplarının tören görüntüsü saptama istekleri üzerine, bu kez kaideden şirket yetkilileri tarafından alınan çelenk ikinci kez anıta konuldu ve böylece "görüntü" verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız