SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anıta Çelenk Sunuldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:58:09
Anıta Çelenk Sunuldu
A- A+ PAYLAŞ

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 95’nci yıldönümü nedeniyle Malatya’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. 

Manisa Soma’da yaşanan kömür maden faciası nedeniyle birçok kutlama programının iptal edildiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 95’nci yıldönümü nedeniyle sadece Atatürk Anıtı’na çelenk koyma programı gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Şube Müdürleri ile öğrencilerin yer aldığı çelenk programında, bir dakikalık saygı duruşu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Fındıklı, burada kısa bir konuşma yaptı. Fındıklı,”13 Mayıs 2014’de Manisa Soma’da yaşanan üzücü olay, bu yıl ki bayram törenleri üzerine kabus gibi çöktü. Her yıl coşkuyla kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Başbakanlık genelgesi doğrultusunda, gayet sade, şenlik ve tören kısımları iptal, yalnızca çelenk sunma töreniyle geçiştirmiş bulunuyoruz. Gün, birlik olma yaralarımızı sarma günüdür. Gelecek gençlerin omzunda yükselecektir. Birbirimize sarılalım. Farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul edelim. Birbirimize düşmeyelim, bir, diri ve iri olalım. Gelecek Türkiye’nin olsun.”

CHP'de Çelenk Sundu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 95’nci yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi de Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. 

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra basın açıklaması yapan CHP Malatya İl Başkan Vekili Ali Celiloğlu, Manisa Soma’da yaşanan kömür maden faciası nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 95’nci yıldönümünü buruk kutladıklarını belirterek, “Zafere giden yolun 95’nci yılını kutlamak üzere toplandık. Ancak, Manisa Soma’da yaşanan kömür maden faciası nedeniyle bu yıl bayramı buruk kutluyoruz. İleriki yıllarda inşallah yine coşkuyla kutlarız” ifadelerini kullandı.

Aragir'de Sade Tören

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Malatya’nın Arapgir İlçesi’nde de sade bir törenle kutlandı. 

Hükümet önündeki Atatürk Anıtı’na İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün çelenginin konulmasının ardından Soma’da şehit düşen madenciler ve Cuma günü vefat eden Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu ile Gazi Mustafa Kemal ve İstiklal Şehitlerimiz için bir dakikalık Saygı Duruşuna müteakip İstiklal Marşı okunurken Şanlı bayrağımız göndere çekildi.

Törene Kaymakam Ercan Turan, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Cumhuriyet Garnizon Komutanı Özgür Gümüşay, Savcısı Ali Öztürk, Emniyet Müdürü Hakan Köse, rütbeli askerler, emniyet personeli, daire amirleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız