SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anıtkabir İznine İptal!

A- A+ PAYLAŞ

Atatürk’ün ölümünün 71.Yıldönümü dolayısıyla İnönü Üniversitesi’nden bir grup öğrencinin Anıtkabir’e yapacağı ziyareti Üniversite yönetimi ‘Güvenlik’ gerekçesiyle iptal etti.

Ülke genelinde birçok üniversitenin öğrencilerinin Atatürk’ün ölümünün 71.Yıldönümü nedeniyle Anıtkabir’e yapmaya düşündüğü ziyaret için İnönü Üniversitesi’nden de öğrenciler Anıtkabir’e gitmek düşüncesiyle Üniversite yönetimiyle yaptıkları görüşmenin ardından yaklaşık 50 öğrencinin Ankara’ya gitmesine izin verildi.

9 Kasım 2009 günü akşam otobüsle Ankara’ya gitmeyi planlayan öğrencilerin, 10 Kasım akşamı tekrar Malatya’ya dönmeleri planlanırken, başvurdukları üniversite yönetimi önce konuya sıcak baktı ve otobüs de ayarladı. Ayrıca Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’na da kumanya hazırlanması için talimat verildi.

Üniversitedeki 11 ayrı Öğrenci Topluluğu'na üye öğrencilerin Anıtkabir gezisi için hazırlık yaptıkları, pankartlar hazırlamaya başladıkları, ancak Cuma akşamı üniversite yönetiminin geziyi iptal kararı aldığının duyurulduğu bildirildi.

Öğrencilerin, 10 Kasım'dan bir gün önce ya da bir gün sonrası için ziyaret isteklerinin de üniversite yönetiminden kabul görmediği bildirildi.

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Süheyla Ünal, Anıtkabir ziyaretinin iptal edildiğini doğrulayarak iptal gerekçesinin Ankara’dan alınan bilgiler ışığında ‘Güvenlik’ nedeniyle olduğunu, öğrencilerin güvenliklerinin sağlanamayacağı düşüncesiyle iptal kararı aldıklarını belirtti.

Üniversite yönetiminin bu kararının ardından bazı öğrencilerin, bireysel olanaklarla gitmeyi planladıkları haber alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız