SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Anız Yakmayın" Uyarısı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:30:15
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Dairesi Başkanı Hanifi Acar, bu yıl yağmurun bol olmasıyla beraber otun da bol olduğunu, bunun da beraberinde ot ve anız yangınlarını getirdiğini söyledi. 

Acar, "Bu yangınların yüzde 35 ve 40'ının dikkatsizlikten ve tedbir almamaktan çıktığını görüyoruz. Bu da milli servete ciddi zarar vermektedir. Ayrıca bu yangınlar, tabiattaki dengeyi bozuyor, çünkü oradaki börtü böceğin yanmasına neden oluyor" dedi.

Acar, "Vatandaşlarımızın rüzgarlı havalarda anız, bağ ve bahçelerde yabani otların yakması uygun değildir” dedi. 

Yaz aylarında meydana gelebilecek ot yangınları konusunda vatandaşları uyaran Acar, "Kuruyan yabani otları yakarak değil de, dererek ya da farklı yöntemlerle temizlemeliyiz. Ayrıca bağımızda, bahçemizde çalışma yaparken gördüğümüz küçük cam ve metal parçalarını toplayarak güvenli bir yerde muhafaza etmeliyiz. Sürücülerin hareket halinde yanan sigaralarını dışarı atmamalarını rica ediyoruz. Piknik yapan vatandaşlarımız, ateşlerini kontrollü yakmalıdır ve işleri bittikten sonra kesinlikle ateşlerinin tamamen söndürmelidir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız