SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ANKA'dan Sonra Sivrisinek

A- A+ PAYLAŞ

TAİ, insansız hava uçağı ANKA’nın göklere yükselmesinin hemen ardından, Türkiye için bir ‘sürpriz’ ilke daha imza attı. ‘Sivrisinek’ adı verilen, ‘silahlı ama insansız’ helikopter, başarıyla uçuruldu.

HAVACILIK sektörüne F-16 montajı ile giren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) bu alandaki tasarım çalışmalarına bir yenisini ekledi. İnsansız hava araçları üzerindeki çalışmalarıyla son günlerde adı sık sık gündeme gelen TAI, şimdi de silah taşıyan insansız helikopteri tasarladı ve uçurdu. “Sivrisinek” adı verilen helikopterin, motor ve bazı uçuş aksamı yurt dışından getirildi. Sivrisinek ilk uçuşunu 24 Aralık 2010 tarihinde TAI’nin Akıncı tesisinde yaptı.

8 km’den tam isabet

1,5 saat havada kalabilen Sivrisinek, helikopterlerin en önemli performans sorunlarından olan sıcak hava ve yüksek irtifada da görev yapabilecek. Sivrisinek 300 kilo azami kalkış ağırlığı ve 120 kilo faydalı yük kapasitesi ile bu büyüklükteki ilk helikopter. Sivrisinek’in taşıyabildiği Roketsan’ın 70 milimetre çaplı Cirit Füzesi, 8 kilometre uzaktan zırhlı bir hedefi imha edebiliyor. TAI, son olarak insansız uçak ANKA’nın ilk defa uçmasıyla gündeme gelmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız