SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara Alarmda...

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:18:42
Ankara Alarmda...
A- A+ PAYLAŞ

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, MİT Müsteşarı Fidan, Dışişleri Müsteşarı Sinirlioğlu ile Orgeneral Güler’e ait ses kaydı gündeme bomba gibi düştü. Ankara şimdi ‘güvenlik zaafı’nın nasıl oluştuğunu araştırıyor.

Yerel seçime günler kala hemen her gün internete düşen ses kayıtlarını tartışan Türkiye, dün sabah sosyal paylaşım sitesi Youtube’a yüklenen kayıtla sarsıldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in çok gizli nitelikteki Suriye toplantısında yapıldığı anlaşılan ve “tahrif” edildiği belirtilen kayıt Ankara’da, “ulusal güvenliğe birinci derecede tehdit” olarak algılandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sinirlioğlu ile görüşürken Dışişleri Bakanlığı’nın makam katında “böcek araması” yapıldığı öne sürüldü. Savcılığın devreye girmesine yol açan kayıt nedeniyle Youtube bütünüyle engellenirken, devletin zirvesinde, “güvenlik zaafı” tartışıldı.

İki ses kaydı düştü

Youtube video sitesine yüklenen “Seçim güdümlü savaş planları” başlıklı iki bölümden oluşan kayıtta, Dışişleri’nde gerçekleştiği iddia edilen toplantıdaki ifadeler uzun uzun yer aldı. Ses kaydında Suriye’deki son dönemde yaşanan gelişmelerle Suriye sınırları içinde bulunan Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi’ne olası bir saldırı durumunda yapılacaklar konuşuluyor. Kayıtta yer alan, Türkiye’nin Suriye’ye silah ve asker göndermesi seçenekleri, gerekirse müdahalede bulunulabileceği ifadeleri sosyal medyaya bomba gibi düştü. Buna karşılık Dışişleri Bakanlığı, kayıtta tahribatlar yapıldığı, montajlamanın söz konusu olduğunu açıkladı.

Böcek araması mı yapıldı?

Türkiye’yi sarsan kaydın “ortam dinlemesi” yöntemi ile yapıldığının değerlendirilmesi üzerine, Dışişleri Bakanlığı alarma geçti. Bakanlık binasının makam katında “böcek araması” yapıldığı iddia edildi, ancak bu iddia bakanlık yetkililerince yalanlandı. Buna karşılık kaynaklar, MİT’ten donanımlı bir ekibin, bakanlığın bütün kritik noktalarını saatlerce aradığını bildirdi.

MGK toplantısı yok

“Devlet sırrı” niteliğindeki kayıtların yayımlanmasının ardından Ankara’da Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) olağanüstü toplantı yapacağı iddiası ortaya atıldı. Bu iddia da kulisleri hareketlendirdi. Ancak bu iddianın gerçek olmadığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, “MGK’nın olağanüstü toplanacağına dair iddialar, gerçeği yansıtmamaktadır” açıklamasında bulundu.

MGK Genel Sekreterliği Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı da yaptığı açıklamayla MGK’nın olağanüstü toplanacağına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Başbakanlık da iddiayı ayrıca yalanladı.

Gül, Sinirlioğlu’nu çağırdı

İstanbul’da bulunan Cumhurbaşkanı Gül’ün internete sızan kayıtta ismi geçen dört kişiden biri olan Sinirlioğlu’nu acil olarak görüşmeye çağırdığı belirtildi. Gül, Davutoğlu’yla da telefonda görüşerek bilgi aldı. Gül, devlet günü kapsamında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve MİT Müsteşarı Fidan ile önceki gün bir araya gelmişti. Gül’ün Sinirlioğlu ile internete sızan ses kaydı hakkında görüştüğü ifade edildi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları ise görüşmenin önceden tasarlandığını ve basına kapalı yapılan görüşmeler kapsamında olduğunu savundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız