SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara Başsavcılığı NATO Soruşturması Başlattı

0
Güncellendi - 2017-11-18 03:17:09
Ankara Başsavcılığı NATO Soruşturması Başlattı
A- A+ PAYLAŞ

Norveç’te 8-17 Kasım 2017 tarihleri arasında NATO Müşterek Harp Merkezinde düzenlenmekte olan “Trident Javelin 2017” isimli masa üstü tatbikatında sergilenen, Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret ve aşağılama içeren eylemler nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da, "Bu menfur hadisenin failleri hakkında gerekli cezai işlemlerin yapılması yakından izlenecektir." ifadesi kullanıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Norveç'te bulunan NATO Müşterek Harp Merkezinde icra edilen tatbikattaki skandala ilişkin, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret ve aşağılama içeren eylemler nedeniyle fail veya failler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2017/191238 sayıyla soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün, Norveç'teki NATO tatbikatında yaşanan skandalı duyurmuştu. Erdoğan, Atatürk fotoğrafı ve kendisinin isminin hedefe konduğunu söylemişti. NATO'dan olayla ilgili açıklama geldi. Skandala karışan Türkiye kökenli Norveçli bir subay ile bir teknisyenin görevden uzaklaştırıldığı belirtiliyor. Norveç'teki Ortak Harp Merkezi Komutanlığı konuya ilişkin özür mektubu yayınladı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'den özür diledi. NATO'da yaşanan skandalla ilgili TSK'dan da akşam saatlerinde açıklama geldi.

NORVEÇ SAVUNMA BAKANI ÖZÜR DİLEDİ

Norveç Savunma Bakanı Jensen, NATO'nun Norveç'teki Trident Javelin tatbikatındaki skandal nedeniyle Türkiye'den özür diledi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüşmesinde NATO adına özür dilediği ve idari soruşturma başlatıldığını ifade ettiği öğrenildi. Stoltenberg Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da özürlerinin iletilmesini talep ettiği de belirtildi.

KRİTİK GÖRÜŞME SONRASI TSK'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Kanada’da görüştü. Stoltenberg’in talebi üzerine yapılan görüşmede, Stoltenberg tatbikatta yaşanan olaydan dolayı NATO adına özür diledi.

TSK'nın konuyla ilgili son açıklaması şöyle:

"Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi AKAR, 17 Kasım 2017 tarihinde NATO Genel Sekreteri Jens STOLTENBERG ile Halifax/Kanada’da bir görüşme gerçekleştirmiştir. NATO Genel Sekreterinin talebi üzerine yapılan görüşmede, Genel Sekreter, NATO Tatbikatında yaşanan olaydan dolayı NATO adına özür dilemiştir. Konu ile ilgili olarak Norveç’te bir idari soruşturma başlatıldığını ifade eden Genel Sekreter, ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a da özürlerinin iletilmesini talep etmiştir. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi AKAR tarafından, başlatılan idari soruşturmanın sadece olaydan sorumlu kişiler ile sınırlı kalmayıp,

etraflı bir soruşturma yapılması ve bazı kişilerin kendi amaçları için NATO’yu araç olarak kullanmasına ve ittifakın işbirliği ve dayanışmasına zarar vermesine müsaade edilmemesi gerektiği ifade edilmiştir."

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız