SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara Katliamı ve IŞİD Önergesi

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:27:20
Ankara Katliamı ve IŞİD Önergesi
A- A+ PAYLAŞ

TBMM'de 26. dönem milletvekillerinin göreve başlamasıyla birlikte yeni yasama yılında CHP ilk araştırma önergesini Ankara Katliamı ve IŞİD'in araştırılması için verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın ilk imzacı olduğu önerge ile 10 Ekim 2015'te Ankara'da gerçekleştirilen saldırıda CHP Malatya gençlik kollarından gençlerin de aralarında bulunduğu 102 kişinin hayatını kaybettiği saldırı yeniden gündeme geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Sezgin Tanrıkulu IŞİD terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılar ile örgüte Türkiye'den katılımın araştırılması ve etkin bir mücadele yöntemi belirlenmesi amacıyla araştırma komisyonu kurulması için TBMM'ye önerge verdi. 

Önergede daha önce gerçekleştirilen saldırıların yeterince üzerine gidilmemesi nedeniyle Ankara katliamı ile karşı karşıya kalındığı vurgulanarak yeni katliamların önlenebilmesi için başta Ankara katliamı olmak üzere IŞİD terör örgütü tarafından yapılan saldırıların araştırılarak, IŞİD terör örgütüne Türkiye’den katılım kanallarının tespit edilmesi, bu kanalların coğrafi, sosyolojik, ekonomik nedenlerinin ortaya çıkartılması, böylelikle IŞİD ile mücadelede etkin bir yol haritasının belirlenerek gerekli tedbirlerin alınması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulması teklif edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız