SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara Katliamının Yıldönümü

0
Güncellendi - 2016-10-10 22:47:11
Ankara Katliamının Yıldönümü
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği Malatya İl Temsilciliği tarafından Ankara Garında 1 yıl önce yaşamını yitiren vatandaşlar için basın açıklaması yaptı.

TMMOB Malatya İl Temsilcisi Erdal Yavaş yaptığı Açıklamada “10 Ekim Katliamını unutursak, unutturursak kalbimiz kurusun” dedi.

Yavaş,“Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamı üzerinden tam bir yıl geçti. Bu bir yıl, bizler için ölüm, kötülük, öfke dolu bir yıl olarak takvimlerimizdeki yerini aldı. Geçtiğimiz yıl boyunca bizler her gün öldük, çevremizde her gün bombalar patladı, ülkemiz bir savaş alanına döndürüldü. Bugün buraya her anını yas, isyan ve öfke ile geçirdiğimiz bir yılın sonunda, hayatını kaybeden arkadaşlarımızı anmaya, yaralanan yol arkadaşlarımızla dayanışmaya ve tüm ülkeye, onları unutmadığımızı ve katliamın hesabını soracağımızı göstermeye geldik. Acımız ve öfkemiz ilk günkü gibi taze.

Acımızı bir nebze olsun hafifletmenin tek yolu, burada bir arada bulunmak, bir kardeş omzuna yaslanmak. Öfkemiz, emek, barış ve demokrasi mücadelesindeki kararlılığımız ise her geçen gün perçinleniyor” dedi.

Yavaş, “10 Ekimden 10 Ekime, onlarca bomba evlerimizin önünde, sokaklarımızda patlatıldı, yüzlerce sivil yurttaşımız hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı. Evlerimiz, iş yerlerimiz, düğünlerimiz, otobüs beklediğimiz duraklar halkımıza mezar oldu. Saldırganların hedefi oldukça açıktır, Hedef emektir. Hedef barıştır. Hedef demokrasidir” ifadelerini kullandı.

Yavaş son olarak “Bir kere daha burada tüm öfkemiz, acımız ve isyanımızla söylüyoruz! Gerçeklerin açığa çıkması ve katillerin hesap vermesi için elimizden geleni yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Yolumuzun, engebeli ve sarp olduğunu biliyoruz. Ancak bize umut ve direnç veren Suruç’ta, 10 Ekim’de, Kızılay’da bizlere canlarını siper eden yoldaşlarımızın 'Barış ve emeğin Türkiye’si' umududur” diye konuştu.

10 Ekim 2015 günü 'Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi' için  Ankara Tren Garı önünde toplananların arasına dalan IŞİD terör örgütünün 2 intihar bombacısı, üzerlerindeki bombayı 3 saniye arayla patlatmışlar, bu olayda 109 kişi yaşamını yitirmişti. Ölenlerden, 8'i CHP Malatya İl Gençlik Kolları üyesi olmak üzere 12'si de Malatyalı idi.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız