SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara- Malatya Demiryolu Kamu Hizmeti Kapsamında

0
Güncellendi - 2020-04-13 03:24:26
Ankara- Malatya Demiryolu Kamu Hizmeti Kapsamında
A- A+ PAYLAŞ

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlanan 2382 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile “Kamu hizmeti yükümlülüğü kapsamındaki demiryolu hatları” belirlendi.

Buna göre, aralarında 4 Eylül Mavi Treni - (Ankara – Malatya) demiryolu hattının da bulunduğu 18 demiryolu hattı, 7 yüksek hızlı tren hattı (YHT) ve 36 Bölgesel Tren, “Kamu hizmeti yükümlülüğü kapsamındaki demiryolu hattı” olarak ilan edildi.

Cumhurbaşkanlığı kararında, ekli listeye atıf yapılarak, “Ekli listede belirtilen demiryolu hatları kamu hizmeti yükümlülüğü kapsamında yolcu taşımacılığı hizmeti verilecek hatlar olarak belirlenmiştir” denildi.

Kararda, söz konusu düzenlemenin, Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında Kanunu’nun 8. Maddesi gereğince yapıldığı kaydedildi.

Kamu Hizmeti Yükümlülüğü nedir?

Kamu Hizmeti Yükümlülüğü kavramı, Resmi Gazete’nin 10 Nisan 2019 tarih ve 30741 Sayılı nüshasında yayımlanan “Demiryolu Taşımacılığında Kamu Hizmeti Yükümlülüğü Yönetmeliği”nde tanımlanıyor.

Yönetmeliğin 3. Maddesinin J fıkrasına göre Kamu Hizmeti Yükümlülüğü şöyle tanımlanıyor:

“Kamu hizmeti yükümlülüğü: Belirli bir hat üzerinde herhangi bir demiryolu tren işletmecisinin ticari şartlarda veremediği demiryolu yolcu taşımacılığı hizmetinin verilmesini sağlamak amacıyla ve sözleşmeye dayalı olarak Bakanlığın görevlendirmesi üzerine yerine getirilen demiryolu yolcu taşımacılığı hizmet yükümlülüğünü ifade eder.”

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Hızlı tren nerede kaldı. Siz ondan haber verin. Malatya bunu haketmiyor. İktidara verilen bu kadar desteğin karşılığı bu değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Talimat onemli degil yapmak hizmete acmak Onemli
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Kendilerine en fazla oy u veren şehire hızlı tren i layık görmeyip kara tren e mahkum ettiler..bunu yayınla editör
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet YALVAÇ (4 yıl önce)
    Sayın Cumhurbaşkanımız dan Malatya ya hızlı tren için talimat vermesini istiyoruz
    0
    0
    Yanıtla