SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara Saldırısı Kurbanları Anıldı

0
Güncellendi - 2016-09-10 13:36:55
Ankara Saldırısı Kurbanları Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde düzenlenen bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenler mezarları başında anıldı.

Ankara Garı önünde düzenlenen terör saldırısında Malatya’dan 8’i CHP Gençlik Kolları Üyesi olan 12 kişi hayatını kaybetmişti. CHP İl Teşkilatı, Kurban Bayramı dolayısıyla terör saldırısında ölenlerin mezarlarını ziyaret ederek, andı. Partililer, mezarlara karanfil bırakarak, dua etti.

Ailelerin acılarını paylaşan ve ölenlerin mezarlarına karanfil bırakan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Onlarsız geçen bir bayram daha. Onların hepsi ayrı ayrı bir barış güverciniydi. Maalesef bu bölgeye yerleşmiş katil sürüsü tarafından katledildiler. Biz, onların anılarını yaşatacağız ve katillerinin izlerini sürmeye devam edeceğiz. Onların seslendirmeye çalıştıkları barış, kardeşlik, dostluktu. Biz, onların adına bu sesleri duyurmaya devam edeceğiz. Onlar artık bütün Cumhuriyet Halk Partililerin, Malatyalıların evladı. Bu acıların bir daha yaşanmamasını diliyoruz” diye konuştu.

Ağbaba, terör örgütü IŞİD’le mücadeleye Türkiye’den başlanması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Hep uyardık hep uyardık ama maalesef en son Gaziantep’te bir düğüne saldıracak kadar barbarlaşan bu katil sürüsü, bu çete eylemlerine devam ediyor. Türkiye, bu çeteye karşı Cerablus’ta operasyon yapıyor ama kendi sınırlarındaki bu çeteye operasyon yapmayı aklına getiremiyor. Hükümetimize çağrımızdır; adreslerini biliyorsun, yerleştikleri yerleri biliyorsun bu çeteye Gaziantep’te, Adıyaman’da, Türkiye’nin her yanına yerleşmiş eli kanlı çeteye operasyon yapmasını bekliyoruz. IŞİD’le mücadele edeceksen, bu mücadele önce Türkiye’den başlar. Nerede olduklarını en iyi de sen biliyorsun. Mutlaka bu mücadele sürmelidir. O çete sadece bizim değil, bütün insanlığın düşmanıdır. Masum gençleri katleden, düğüne bomba atan, İstanbul’da, Ankara’da birçok yerde katliam yapan bu katil sürüsüne karşı Türkiye’nin topyekun mücadele etmesi gerekiyor.”

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, “10 Ekim 2015’te barış için Ankara’ya gitmiş olan bizimde gençlik kollarından arkadaşlarımızı kaybettiğimiz bir katliam yaşamıştık. Katliamın üzerinden 11 ay geçti, tekrar mezarlarının başındayız ve onları saygıyla anıyoruz. Onların bizlerle verdiği mücadeleyi unutmayacağız. Onların adına bu ülkeye barışın gelmesi adına her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ankara1

ankara2

ankara3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Çiftçi44 (7 yıl önce)
    Sayın Ağbaba Sayın Kiraz Sizlerden ricam vefat eden yoldaşlarımızın mezarlarını bir An önce yaptıralım . . .
    0
    0
    Yanıtla