SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara Saldırısı Kurbanları Anıldı

0
Güncellendi - 2016-07-04 15:49:43
Ankara Saldırısı Kurbanları Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde düzenlenen bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenler mezarları başında anıldı.

Ankara Garı önünde düzenlenen terör saldırısında Malatya’dan 8’i CHP Gençlik Kolları Üyesi olan 12 kişi hayatını kaybetmişti. CHP İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla, terör saldırısında ölenlerin mezarlarını ziyaret ederek, andı.

Ailelerin acılarını paylaşan ve ölenlerin mezarlarına karanfil bırakan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “10 Ekim’de barış, kardeşlik isteyen, ömürlerinde hiç şiddete başvurmamış insanları vuracak sandılar ama bugün Türkiye’nin her tarafında bombalar patlıyor. Maalesef 10 Ekim’in hesabı sorulmadığı için geçtiğimiz hafta Atatürk Havalimanı’nda bomba patladı” dedi.

Ağbaba, 10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde düzenlenen bombalı terör saldırısının üzerinden 9 ay geçtiğini anımsatarak, şunları söyledi:

“Tabi yaklaşık 9 ay geçti. Çocuklarımızı toprağa verdiğimizden beri 9 ay geçti. İlk katliam değildi halen devam ediyor. Ankara’ya 10 Ekim’de bomba koyan barbarların, katillerin bir bombası da Atatürk Havalimanı’nda patladı. Türkiye’nin başına bu işi bela edenlerin; Türkiye’yi, İstanbul’u, Ankara’yı Bağdat’tan, Kabil’den farklı kılmayanları buradan lanetliyoruz.”

Ölen gençlerin kanlarının hesabını soracaklarını ifade eden Ağbaba, “İddianame çıktı. Ama maalesef hiç kimseyi tatmin etmeyen bir iddianame. Bu olayda ihmali olanları soruşturanlar yine kendileri. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir hukuk, anlayış yok. Göz göre göre, piknik yapa yapa, çay içe içe, geze geze gelip Ankara’nın göbeğinde, Türkiye’nin en güvenli yeri olması gereken yerde iki tane canlı bomba, iki katil kendini patlatıyor. Emniyet bunu görmezden geliyor. İhbar var, orada bomba patlayacağı biliniyor ama maalesef tedbir alınmıyor. Bu çocuklarımızın kanının hesabını soracağız. Hem mecliste hem de diğer alanlarda bu kanın hesabının sorulacağının bilinmesini istiyoruz. . Ailelerine de söylüyoruz bu çocuklar, sadece sizin çocuklarınız, evlatlarınız, kardeşleriniz değil Malatya’da herkesin kardeşi ve evladı. Onların anısını yaşatacağız, onları unutturmayacağız. Türkiye’ye de unutturmayacağız. Onlarsız geçen ilk bayramımız. Tüm ailelere, Malatya’daki tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Onlar demokrasi, barış, özgürlük şehidi. Onların ismini biz yaşatacağız” şeklinde konuştu.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, Ramazan Bayramı’nı buruk bir şekilde kutladıklarını kaydederek, “Her bayramda geleneğimiz olan kaybettiğimiz değerlerimizi unutmadığımız, andığımız, bir anlamda da onlarla bayramlaştığımız bir günü yaşıyoruz. Parti olarak milletvekilimiz ve ailelerimizle birlikte 10 Ekim’de kaybettiğimiz gençlerimizi anmak, onlarla bayramlaşmak için bugün buradayız. Ailelerimiz ve bizler bu bayramı ağız tadıyla yaşayamıyoruz. Arkadaşlarımız kendi mezarları başında anacağız. Ailelerimizin ve herkesin bayramını kutluyoruz” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

mezar1

mezarchp

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Bülent Arıkan (7 yıl önce)
    Allah rahmet etsin.. Lakin 9 ay olmuş mezarları halen yapılmamış. Ağbaba ve Kiraz chp olarak mezarları yaptıraydınız bari
    0
    0
    Yanıtla
  • CHP yi sevmem ama 1 mezarın yapılabilmesi için üzerinden 1 yıl geçmesi gerekiyor
    0
    0
    Yanıtla