SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara Soğudu Kurul Karar Aldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:10:10
Ankara Soğudu Kurul Karar Aldı
A- A+ PAYLAŞ

Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 02.10.2013 tarihinde 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 23. maddesine göre toplandı. Vali Yardımcısı Ayhan Çiftarslan başkanlığındaki Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, Ankara’da hava sıcaklıklarının 15°C’nin altına düşmesi üzerine ısıtma sistemlerinin yakılması kararlaştırıldı. 

Vali Yardımcısı Ayhan Çiftarslan başkanlığında yapılan toplantıda, kişi ve toplum sağlığının korunması, genel anlamda devletin görev ve sorumluluğunda olduğu belirtilerek, “Kış mevsimi, mevsim hastalıklarının yaygın olarak görülebileceği bir dönemdir. Özellikle gece hava sıcaklığının 15°C’nin altına düştüğü durumlarda, merkezi ısıtma sistemi bulunan bina ve sitelerde kalorifer yakılmaması sonucu vatandaşlarımızın başta mevsim hastalıkları olmak üzere, üst solunum yolu hastalıklarına yakalanma riski bulunmaktadır” denildi.

Kurul kararında devamla, “Kişi ve toplum sağlığının korunması amacıyla; dış ortam sıcaklığının 15°C’nin altına düştüğü ardışık günlerde, ‘Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği’nin 31. maddesi gereği, Valiliğimiz Mahalli Çevre Kurulu’nun 04.10.2012 tarih ve 2012/50 sayılı kararı ile belirlenen yakıt kriterlerine ilişkin hususlar dikkate alınarak, merkezi ısıtmalı bina ve sitelerde ikamet edenlerden herhangi birisinin talebi halinde kaloriferlerin yakılmasına, soba, kat kaloriferi ve kombi gibi tek haneli ısıtma sisteminin bulunduğu meskenlerde ise isteğe bağlı olarak yakılmasına ve yeni bir karar alınıncaya kadar Ankara İlinde uygulanmasına karar verildiği” belirtildi.

Bu konudaki denetimler ile doğalgaz/karbonmonoksit kaynaklı zehirlenme ve yangın olaylarını engellemek amaçlı baca ve tesisat denetimlerimin mevcut mevzuat hükümlerine göre, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilgili İlçe Belediye Başkanlığı ile İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce yürütülmesi kararı verildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız