SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara ve İstanbul'da Baro Seçimleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:16:39
Ankara ve İstanbul'da Baro Seçimleri
A- A+ PAYLAŞ

Ankara ve İstanbul Barolarının başkanlık seçimleri yapıldı. Ankara'da Metin Feyzioğlu, İstanbul'da ise Ümit Kocasakal (fotoğraftaki) yeniden seçildiler.

ANKARA'DA..

Ankara Barosu’na kayıtlı avukatlar sabah saatlerinden itibaren oy verdi. Oy verme işlemi tamamlandıktan sonra bazı adayların stantlara geldikleri ve avukatların, başkanlar için havaya çiçek attıkları gözlendi. Daha sonra biri bağımsız olmak üzere 7 adayın yarıştığı seçimlerde, Feyzioğlu 4 bin 866 oy alarak yeniden Başkan seçildi.

Toplam 8 bin 715 adayın oy kullandığı seçimlerde Demokratik Sol Avukatlar Grubu'nun diğer adayı Recai Rahim Görgülü bin 178, Baro'da Birlik Grubu adayı Avukat İlhan Şevki Masarifoğlu bin 388, Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Alpaslan Sucu 683, Baro'da Değişim Grubu adayı Eyüphan Korkmaz 304, Devrimci Demokrat Avukat Grubu adayı Medeni Ayhan 195, bağımsız aday Bülent Turhan Gündüz 100 ve Necip Özgür Oluklu 1 oy aldı.

Feyzioğlu, Başkan olduğu ilan edildikten sonra konuşma yaptı. Feyzioğlu, “Ankara Barosu iki yıldır susmamıştır. Sizlerle birlikte, hep birlikte dimdik ayakta durmuştur ve duracaktır. Hem günlük mesleki faaliyetlerimize ilişkin sorunların çözümünde yeni zirvelere ulaşacağız hem de ülkemizin özgürlük, demokrasi, hukuk devleti kısaca çağdaşlaşma sorununa hep birlikte çözüm üreteceğiz. Ankara Barosu yalnızca Ankara’daki yalnızca Türkiye’deki avukatların değil, Türkiye’de milyonlarca insanın umudu olmaya devam edecektir” dedi. 

İSTANBUL'DA

İstanbul Barosu başkanlık seçimi de sonuçladı. Başkanlığa yeniden aday olan Ümit Kocasakal, 12 bin 836 oyla yeniden İstanbul Barosu Başkanı seçildi. 

Baroya kayıtlı toplam 28 bin 884 avukattan, 22 bin 19'u oy  kullandı. Bu oyların 12 bin 836'sını alan mevcut Baro Başkanı Ümit Kocasakal,  yeniden başkan seçildi.

Adaylardan Rıza Saka, kullanılan oyların 4 bin 650'sini, Filiz  Kerestecioğlu, 3 bin 495'ini ve Muammer Aydın da bin 38'ini aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız