SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara'da 8 Mart Kutlaması

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:04:06
Ankara'da 8 Mart Kutlaması
A- A+ PAYLAŞ

Ankara'da yaşayan Hekimhanlı ve Arguvanlı hanımlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama etkinlikleri düzenlediler.

HEKİMHANLILARIN ETKİNLİĞİ..

Ankara’da yaşayan Hekimhanlı kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında 7 Mart 2015 Cumartesi günü Yakamoz Diplomat Balık Restaurant’ta bir etkinlik düzenledi.

Hekimhan ve Hekimhan’a bağlı Hacılar Dereköy, Köylü Köyü, Mezirme, Basak, İğdir, Başkınık, Davulku, Saz, Başören, Koluncak Köylerinden kadınların yoğun olarak katıldığı etkinlikte, TRT sanatçısı Emine Koç ve diğer konuklar türküleriyle yer aldılar. Kendisi de Hekimhan Köylüköyünden olan Halk Ozanları Kültür Derneği (OZAN-DER) Başkanı Kenan Şahbudak sazı ve türküleriyle Hekimhanlı kadınları yalnız bırakmadı.

Hekimhanlı kadınların ve Hekimhanlı derneklerin ortaklaşa düzenlediği, Fatma Oktay ve Medine Ayaz’ın öncülük ettiği etkinliğin geliri 8 Mart’ta Hekimhan’da açılacak olan Hekimhan Belediyesi tarafından yapılan Kadın Dinlenme Evi’ne aktarıldı.

Hekimhanlı dernekler tarafından Hacılar Dereköy Derneği Başkanı ve Yakamoz Diplomat Balık Restoranı sahibi Hasan Alıcı Bey ve eşi Nuran Alıcı Hanımefendiye her zaman olduğu gibi bu etkinlikte de hem kişisel, hem dernek, işletme olarak destek, katkı ve özveriden kaçınmadığı belirtilerek teşekkür edildi.

ARGUVANLILARIN ETKİNLİĞİ..

Ankara Arguvanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yoğun bir katılımla Dikmen/Hakimevi’nde düzenlenen bir etkinlikte kutladı. 

Sunuculuğunu Sevinç Yücel'in yaptığı program Ankara Malatyalılar Derneği halk oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. 

Dernek Başkanı Asım Aydoğdu, açılış konuşmasında, "Son bir kaç yıldır, dernek yönetimi olarak Arguvanlı hemşerilerimizin ve Arguvan sevdalısı kadınlarımızın eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri bu birlik ve beraberlik gününde, onların hayatın stresini bir nebze de olsa atmalarını sağlamak için bu etkinliği düzenliyoruz. Kadınlar insanlığın devamı için olmazsa olmazdır. En büyük dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların ardındaki kahramandır. Derneğimizin yönetimi olarak bizler, içinden geldiğimiz Arguvan kültürünün kadına verdiği değeri ve bakış açısını da göz önünde bulundurarak, yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın her zaman yanlarında olmayı görevimiz sayıyoruz." dedi. 

Mustafa Karadağ, Gülhan Birsöz ve Merve Turan’ın günün önemini anlatan konuşmalarından sonra sanatçılar Esra Er, Erhan Yılmaz ve Grup Göldağı Esintisi sahne alarak konukların doyumsuz bir gün geçirmelerini sağladılar. Etkinlik, Aysel Kılıç Karslı'nın şiir dinletisi ile taçlandırıldı. Program davul zurna eşliğinde katılımcıların halayları ile son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız