SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara'da Akıl Almaz Kaza:12 Ölü

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:43:09
Ankara'da Akıl Almaz Kaza:12 Ölü
A- A+ PAYLAŞ

Ankara'nın Cemal Gürsel Caddesi üzerinde ilerlerken kontrolden çıkan belediye otobüsü otobüs durağına daldı. Kaza sonucu 12 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı. 

Olay, öğle saatlerinde Cemal Gürsel Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Cemal Gürsel Caddesi üzerinde ilerleyen belediye otobüsü, kontrolden çıkarak otobüs durağına girdi. Kurtuluş istikametine doğru ilerleyen otobüs durağa dalarak durakta bekleyen vatandaşları altına aldı. Kaza sonucu 12 kişi hayatını kaybederken 8 kişi de yaralandı. Olay yerine çok sayıda 112 sağlık ekibi, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri otobüsün altında kalan vatandaşları kurtarmak için çalışma başlattı. Otobüsün etrafı bezlerle çevrildi ve olay yeri ekipleri kaza maline gelerek kazayla ilgili araştırma yaptı. Otobüsün çevresi şeritlerle çevrildi ve yayalara geçiş için izin verilmedi. Cemal Gürsel caddesi ve bağlantılı yollar trafiğe kapatıldı. Yapılan çalışmaların sonucunda yaralı olarak çıkarılan vatandaşları 112 sağlık ekipleri bölgedeki çeşitli hastanelere kaldırdı. Olay yerinde hayatını kaybeden vatandaşların naaşları ise bölgeye gelen cenaze araçları ile Keçiören Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

Kazanın yaşandığı bölgede incelemelerde bulunan Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, "Şuan da 11 vatandaşımız hayatını kaybetti. 8 vatandaşımız da yaralandı. Kazanın sebebini bilmiyoruz. Otobüs şoförü sağlıklı. Kalp krizi geçirme gibi bir durum yok. Otobüs benim kontrolümden çıktı demiş ilk ifadesinde. Durağa çarparak vatandaşları atına almış ve 70-80 metre sonra durabilmiş" ifadelerini kullandı.

Kazayı gören bir vatandaş ise, "Metrodan çıktım ve beklerken önümden geçti otobüs. Durağa hiç yanaşmadan bir anda patlama oldu ve aldı götürdü. Sivil araçları da aldı altına. Vatandaşları altına aldı" diye konuştu.

Bir başka görgü tanığı ise "15-20 dakika trafik kapalıydı. Hızır gibi bu otobüs birden çıktı. Nasıl geldi nasıl gitti bilmiyorum" dedi.

Hayatını kaybeden vatandaşların Adli Tıp Kurumuna kaldırılmasının ardından kaza maline gelen çekiciler kaza da maddi hasar gören araçları kaldırdı.

Ankara’da Dikimevi semtinde EGO otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden 12 vatandaştan 10’unun Ankara Adli Tıp Kurumu’nda kimlikleri tespit edildi.

Adli tıp kurumunda kimlikleri belirlenenler şunlar: “Hilal Ülgen (35), İsmet Ataş (62), Selkin Çengel (35), Mustafa Erol (68), Günten Ünal (85), Ethem Koçak, Emine Türkmen, Asım Derya, Naime Turgut, Ali Değirmencioğlu.”

Hayatını kaybeden Hayati Özden (69) ve Fatma Demir’in(57) kimliklerinin kaldırıldıkları hastanede tespit edildiği öğrenildi.

Kazadan yaralı olarak kurtulanların isimleri ise şöyle: Buse Akın (20), Tacettin Topçu (51), Ahmet Duygu (35), Halil Erol (38), İlkay Gülesin Sezgin (43), Sami Arı (34), Levent Ülgen (36), Erdal Demirtaş (48), Memiş Özdemir (59), Zeliha Kolukısa (57), Rukiye Adıgüzel (23), Gürdal Aladağ (44), Ayberk Yalçın.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız