SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara'da Arguvan Gecesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:21:02
Ankara'da Arguvan Gecesi
A- A+ PAYLAŞ

Arguvanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin 20. yılı Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ndeki türkü şöleniyle kutlandı. CHP'li milletvekilleri Levent Gök, Veli Ağbaba ve eski milletvekili Muharrem Kılıç'ın da katıldığı geceye ev sahipliği yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Türk kültürüne büyük ozanlar kazandıran Malatya'nın aydınlık yüzlü insanlarının arasında olmaktan mutluluk duydum" dedi. 

Arguvanlılar Derneği'ne destek veren Avukat Celal Tuncer ve emekli Yargıtay Üyesi Ali Özçelik'in plaket aldığı gece, Hoytur Halk Oyunları Dans Topluluğu'nun gösterisiyle başladı. Geceye sanatçılar Can Aydoğdu, Ebru Kayhan ve Güler Duman'ın konserleriyle devam edildi.Gecede bir konuşma yapan derneğin başkanı Asım Aydoğdu, derneğe olan destekten memnun olduğunu belirtti.

Parlamentoda Arguvan'ın sorunlarını sık sık dile getiren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, misafirlerden yoğun ilgi gördü. Böyle bir gecenin Nazım Hikmet isimli bir kültür merkezinde yapılmasından memnun olduğunu dile getiren Ağbaba, "Yenimahalle'yi kalkındıran Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ı saygıyla selamlıyorum. Biz, Arguvan Festivali'ni de Nazım Hikmet Meydanı'nda yapıyoruz. Böyle güzel bir kültür merkezinin adını Nazım Hikmet koyup 20. yıl kutlamalarını burada yapmamızı sağlayan Yaşar'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Nazım Hikmet'in salonunda ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu ifade eden Başkan Yaşar da, şöyle konuştu: "Arguvan Türk kültürüne çok büyük ozanlar vermiştir. Malatya'nın aydınlık yüzlü insanlarının arasında olmaktan mutluluk duydum. Arguvanlıların Başkent'te gelenek göreneklerini sürdürme çabalarını takdir ediyorum. Özellikle eğitime yaptıkları katkılardan ötürü tüm Arguvanlılara teşekkür ediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız