SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara'da Bakanlar, Malatya'da Bürokratlarla..

A- A+ PAYLAŞ

Türk Telekom tarafından Sancaktar Mahallesi'nde yaptırılacak okulun temeli, Ankara ve Malatya "ortak" töreniyle atıldı.

Türk Telekom tarafından Malatya merkez Sancaktar Mahallesi'nde yaptırılacak olan Türk Telekom Sancaktar İlköğretim Okulu için temel atma töreni düzenlendi. Törene; Vali Halil İbrahim Daşöz, İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, Belediye Başkan yardımcıları Yusuf İzzettin Cengiz ve Ziya Kesriklioğlu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Sağlık İl Müdürü Sezai Demirel, Türk Telekom İl Müdürü Zeki Saraç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı ve çok sayıda davetli katıldı.

Eğitime yapılan yatırımın insana yapılan en önemli yatırım olduğunu söyleyen Vali Halil İbrahim Daşöz, "Anne ve babalar çocuklarına güzel bir miras bırakmak ister. İşte bunlar içerisinde tahmin ediyorum ki en güzel miras eğitimdir. Biz eğitime devlet ve millet olarak önem vermek zorundayız" dedi.

Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'nın Türkiye genelinde tuttuğu gibi kendi illerinde de bu anlamda çok güzel gelişmeler kaydettiklerini bildiren Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Bu kapsamda şimdiye kadar hayırseverlerin desteğiyle yaklaşık 45 milyon YTL tutarında maliyeti olan yatırımlar gerçekleştirdik. Yapılan okulların toplam derslik sayısı 300'dür. Biz devlet imkanlarıyla 300 dersliği 5-6 yılda ancak yapabiliyoruz. Eğitime destek veren hayırsever iş adamlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Türk Telekom Malatya İl Müdürü Zeki Saraç ise tören esnasında yaptığı konuşmasında, Telekomünikasyon sektöründe sabit telefon alt yapısıyla dünya genelinde 13. sırada yer alan Türk Telekom'un bilişim teknolojilerine yaptığı dev yatırımlarla e-dönüşüm Türkiye Projesi'ne öncülük ettiğini söyledi. Saraç, Türk Telekom Sancaktar İlköğretim Okulu'nun 16 derslikli olacağını ve keşif bedelinin 1 milyon 966 bin YTL olduğunu kaydetti. Saraç, okulun 2006-2007 öğrenim yılına yetiştirilmeye çalışılacağını ifade etti.

Yapılan konuşmalardan sonra, Ankara'nın Çubuk İlçesi'ne canlı yayınla bağlanarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Telekom yetkilileri ve diğer ilgililerin de katılımıyla Malatya'daki Türk Telekom Sancaktar İlköğretim Okulu'nun temeli atıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız