SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ankara'da Başka, Burada Başka!"

A- A+ PAYLAŞ

 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Akçadağ ve köylerini dolaşırken göçerler ile bir araya  geldi.
 
Geçtiğimiz günlerde Arguvan , Hekimhan ve  Darende ilçesini ve köylerini ziyaret eden Veli Ağbaba Akçadağ’da da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdikten sonra Sultansuyu kenarında yerleşen göçerler ile bir araya geldi. Göçerlerin dertlerini dinleyen Ağbaba “21.Yüzyılda insanların hala evsiz barksız ,bir yöreden başka bir yöreye göçerek yaşamlarını sürdürüyor olmaları çok acı bir durum “dedi. 
 
Küçük çocuklarla sohbet eden Ağbaba çocukların hiçbirinin okula gitmediğini öğrenince üzüntüsünü gizleyemedi. Ağbaba “Yarınımız, geleceğimiz çocukların çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeleri,okullarından, arkadaşlarından uzak bir hayat sürmeleri kabul edilir değil” dedi.
 
Göçer vatandaşların özelikle açlık ve yoksulluktan şikayet etmeleri üzerine Ağbaba,"Ekonominin içinde bulunduğu durum güllük gülistanlık gösteriliyor. Ancak gelip köyleri dolaştığınızda görüyorsunuzki Ankara’da başka ilçelerde, köylerde başka bir ekonomi var. Burada insanlar ekmek almakta güçlük çekiyorlar.Ama birileri ısrarla ekonomi iyi diyor.Bu durumu anlamak çok zor” diye konuştu.
 
Ağbaba; “Hükümetin sonunu açılım ile beslemeye çalışarak Kürtleri,Alevileri, Romanları-Göçerleri  hem kandırdığını hem de oyaladığını” öne sürerek “Açılımların hepsi boş çıktı. Hepsi şovdur.Hepsi fiyaskodur.Bunu yaşararak görüyoruz. Bütün basın yayın kuruluşlarında günlerce pompalanan açılımlar anlaşıldı ki hükümetin oy için milletimizi kandırma açılımı olmuştur. Kürtler de ,Aleviler de , Romanlar-göçerler de hayatlarından memnun değillerse nerede hükümetin bu insanlarımıza verdiği sözler, vaatler?”dedi.
 
Ağbaba göçer vatandaşların dertlerini de not alarak çözüm için elinden gelen çabayı göstereceğini, sorunları mecliste dile getireceğini  belirtti.Ağbaba’ya gezilerde  CHP İl Sekreteri Av.Bülent Karakuş ile il yöneticisi Coşkun Kurt’ta eşlik etti.

 
ORDUZU'DA..
Ağbaba, Orduzu Kasabası Vaizpınar Mahallesi sakinlerinin de dertlerini dinledi. 
 
Vaizpınar Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Ağbaba'ya Mahalle sakinleri, yol sorunlarının bulunduğunu kaydettiler. Bir vatandaş, “Yolumuz halen yapılmadı. Toz toprak içinde yaşıyoruz. Yolumuzun yapılmaması nedeniyle sebze meyve ekemiyoruz. Ayrıca sergimizi de yapamıyoruz. Gidip arka taraflara sergimizi yapıyoruz. Oradan da hırsızlar çalıyor. Öte yandan suyumuz kesik. 20 gündür su verilmiyor. Aziz mübarek günde içme suyu olmazsa biz ne yapacağız. Kuyu suyu içiyoruz. Bazı yerlerde kuyu suyu bile yok. Biz bu konuyu milletvekillerine de ilettik, “yapacağız” diyorlar. Ama yapılan bir şey yok” dedi. 
  
Ağbaba ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Biz Malatya’da her kim dışlanıyorsa, nereye hizmet götürülmüyorsa, kime haksızlık yapılıyorsa, bize oy versin vermesin yanında olacağız. Şehre üç kilometre uzaklıkta bir yerde yaşıyorsunuz. Ben sizin için buraya geldim. Buradaki durumu Sayın Valimize aktaracağım. Ramazan ayında içme suyunuzun olmaması hakikaten kötü bir durum. Bu sorununun takipçisi olacağım. Ve bu sorunun çözülmesi içinde elimden geleni yapacağım. Sizin hakkınızı koruyacağız. Başka bir partiye de oy vermiş olsanız bile bu bizi hiç ilgilendirmiyor, biz sizin hakkınızı korumak için çalışacağız. Siz burada bir haksızlığa uğruyorsunuz. Bu insanlık dışı bir şey. Sizlere ve çocuklarınıza yazık. Bunu gündeme getireceğim. Her zamanda sizin yanınızda olacağım.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız