SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara'da Bir Göreve mi?

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevine Prof. Dr. Adem Baştürk atandı. Bu görevin, hemşehrimiz Mesut Pektaş'ın (fotoğraftaki) ayrılması nedeniyle boşaldığı bildirildi. Pektaş'ın emekliye ayrılacağı iddialarının yanı sıra Ankara'da bir başka göreve atanacağı iddiaları da konuşuluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 08 Kasım 2005 tarihinden itibaren Genel Sekreterlik görevini Mesut Pektaş yürütüyordu. 1953 Malatya doğumlu Pektaş, 1996 yılında başladığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mali İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevinin yanı sıra Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Başkanlığı'nı da yürütmüş, 2005 yılında Genel Sekreter olmuştu. Geçtiğimiz ay izne ayrılan Mesut Pektaş'ın emeklilik işlemlerine başlandı.

BİR KULİS..
Bu arada, Referans Gazetesi'nde Pektaş'ın ayrılması ve yeni bir görev alacağına ilişkin iddialar da bir kulis yazısına konu oldu.

İşte o yazı:

"GALİBA SONUNDA ANKARA'DA BİR GÖREVE ATANACAK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mesut Pektaş'ın ismi yıllardır Ankara'daki birçok üst düzey görev için geçiyor ama bir türlü ataması gerçekleşmiyor. Yine kesin konuşamıyoruz ve "galiba" diyoruz; Pektaş'ın ataması bu sefer gerçekleşecekmiş gibi görünüyor. Bu konunun ayrıntılarına girmeden önce, adeta "müzmin aday"a dönüşen Pektaş'ın isminin geçtiği görevlere bir bakalım. Pektaş'ın ismi geçmişten beri Hazine Müsteşarlığı için geçiyor. Ne zaman Hazine'den bir huzursuzluk havası yayılsa "Müsteşar gidecek, Pektaş gelecek" bilgileri kulislere yayılıyor. Pektaş'ın adı bir ara Merkez Bankası Başkanlığı için de geçmişti. Hatta o dönemde Ankara'ya gelip görüşmeler yaptığı belirtilmişti.

Belediyeden ayrıldı
Gelelim bu seferki atama söylentilerine.. Pektaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevinden ayrıldığını duyduk. İzin dönüşünde de görevine geri dönmeyecekmiş. Geçen hafta Pektaş'ın yine Ankara'ya geldiği ve önemli görüşmeler yaptığı kulislere yayıldı.

Önce Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı için adının geçtiği söylendi, ancak bu göreve Bütçe Genel Müdürü Naci Ağbal getirilince gözler başka makamlara çevrildi. Pektaş'a boşalan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın teklif edildiği ileri sürüldü ama ayrıntısı öğrenilemedi. Bunun ardından ise daha güçlü bir şekilde kulislerde, Sabri Erbakan'dan boşalan Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşarlığı'na Pektaş'ın getirileceği konuşulmaya başlandı. Pektaş'la ilgili gelişmeler önümüzdeki günlerde netleşecek ama biz meraklısı için Pektaş'ın özgeçmişi hakkında kısa bir bilgi verelim:

Pektaş, 1978 yılında ODTÜ Ekonomi-İstatistik Bölümü'nden mezun oldu. Boston'da Northeastern Üniversitesi'nde para, bankacılık ve finans alanında yüksek lisansını yaptı. Maliye müfettişi kökenli Pektaş, Al Baraka'da 1995-1996 yılları arasında Proje Değerlendirme ve Pazarlama Müdürlüğü görevini yürüttü. 1996 yılında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Mali İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı oldu. Daha sonra da Genel Sekreterlik görevini üstlendi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız