SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara'da da Operasyon

A- A+ PAYLAŞ

Karayolları Genel Müdürlüğü'ndeki bazı yol yapım ihalelerine fesat karıştırarak, rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 46 zanlıdan 28'i adliye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, bazı kişilerin Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan bazı yetkililerle çıkar ilişkisine girerek Karayolları 4. bölge Müdürlüğü'nce yapılan karayolu yapımı, karayolları onarımı ihalelerine ilişkin gizlilik dereceli bilgileri öğrendikleri belirlendi. Şebekenin şartname alan firmaların listelerini ele geçirdikleri, söz konusu ihalelere katılacak diğer firma yetkilileriyle açık ya da gizli anlaşmalar yaparak teklif bedellerini etkiledikleri ihaleyi kazanacak firmayı önceden belirledikleri, anlaşma sağladıkları diğer firma yetkililerine anlaşma gereği 'çıkma' tabir edilen bedeli ödedikleri tespit edildi. Suç örgütünün ihale sürecinin planlandığı şekilde yürümemesi halinde kendilerine yardım eden kurum yetkilileriyle irtibata geçerek ihaleyi iptal ettirdikleri ve belirledikleri firma ile sözleşme imzalanmasını sağladıkları ve bu yöntemle kamu kurumunu zarara uğrattıkları anlaşıldı.

Yapılan çalışmalarda şebekenin toplam 12 farklı ihaleye fesat karıştırdıklarını, 3 ihaleyle ilgili usulsüzlük yaptıklarını, şirket yöneticilerinin kamu görevlilerine rüşvet verdiklerini, kamu görevlilerinin de rüşvet aldıklarını ya da görevlerini kötüye kullandıklarını gösterir bulgular tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kocabey'in talimatları doğrultusunda, Ankara, Malatya, Düzce ve Bolu illerinde eş zamanlı gerçekleştirilen 'Şarampol' operasyonu kapsamında Ankara'da Paşa C., Hüseyin K., Nizamettin S., Mahmut Ö., Kurtuluş Ş., Murat O., Nurettin T., Niyazi Ç., Uğur Y., Hayrettin P., Süleyman Ş., Mehmet A., Osman K., Hakan D., Mevlüt Ç., Cem Gürol E., Mehmet D., Şeref K., Ahmet Ö., Ali A., Saffet H., Hasan Y., Cem Kamil A., Kaya Mehmet G., Engin K., İbrahim G., Bülent T., Serhat S., Emrah G., Sami G., Nuri A., Adem G., Turan C., Birol D., Galip T., Cem C., Harun Ö., Soysal G., Cengiz B., Düzce ilinde Aydın C., Malatya'da Metin Ç., Bolu'da ise Hasan T. gözaltına alındı.

Zanlılardan Kurtuluş Ş.'nin Karayolları Genel Müdürlüğü'nde başmühendis Adem G.'nin müdür yardımcısı Cem Gürol E., Mehmet D., Birol D. ve Galip T.'nin mühendis olduğu öğrenildi. Zanlılar arasında yer alan 1. ligdeki bir spor kulübünün başkanının oğlu olan Cem Kamil A.'nın da 4 ihaleyle ilgili gözaltına alındığı öğrenildi.

Zanlılardan Başmühendis Kurtuluş D.'nin evinin tadilatını ihaleye giren bir firmaya yaptırdığı iddia edildi.

Operasyonda, 21 adet bilgisayar, 58 adet CD, 7 adet veri depolama cihazı, 'çıkma' bedeli olarak tespit edilen çok sayıda senet ile menfaat ilişkilerini ortaya koyan defter ve not kağıdı ele geçirildi.

Gözaltına alınan 46 zanlıdan 28'i adliyeye sevk edilirken, diğer zanlılar yapılan sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız