SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara'da Demir'le Devam

A- A+ PAYLAŞ

Ankara Malatyalılar Derneği’nin olağanüstü genel kurulu yapıldı ve başkanlığa yeniden Yakup Demir (tekli fotoğraftaki) seçildi.

Ankara Malatyalılar Derneği Olağanüstü Genel Kurulu 23 Ocak 2011 Pazar günü Necatibey Caddesi Sezenler Sokak Lozan apt. K: 3 no: 9 adresinde bulunan dernek binasında gerçekleştirildi. Ali Helvacı’nın divan başkanlığı, Murat Zengin ve Demet Özer Bakırcı’nın yazmanlığı ile gerçekleştirilen genel kurulda 19 olan yönetim kurulu üye sayısı 11 olarak belirlendi. Danışma kurulu ve başkanlar kurulu oluşturmak ve derneğe mülk almak düşünceleri öne sürüldü.

2009-2010 dönemi yönetim kurulu raporu Başkan Yakup Demir tarafından genel kurula sundu. Çalışmalarında üç ana konuya önem verdilerini vurguladı:

1. Üst kimliğimiz Malatyalılıktır. Hemşerilerimiz arasında hiçbir ayırım yapmamak (dil, d,n, mezhep, cinsiyet, tahsil, meslek, yaş v.b.) hemşerilerimizin farklılıklarını kültür, inanç ve geleneklerini olduğu gibi kabullenmek ve farklılıklarına saygı duymak.

2. Huzurumuzu bozmakta ısrar eden hemşerilerimizi aramızdan uzak tutmak.

3. Kişilerin şahsi çıkarları için derneği kullanmalarına engel olmak, gereğinde nöbet değişimine gitmek…
Nöbet değişimiyle birlikte de üç önemli konuyu gündeme getirmek istiyorum.

* Zamanı az olan bazı Yönetim Kurulu üyelerinin zamanı olan yeni arkadaşlara yeni yer açma ve nöbet değişimi yapma istekleri, siz almayı uygun görürseniz ve görev verirseniz derneğe mülk almak

* Daha önce 19 olan Yönetim Kurulu üyelerinin sayısının 11’e düşürülmesi talebi

* Genel Kurul’dan Danışma Kurulu, Başkanlar Kurulu ve Disiplin Kurulu oluşturulması için yetki talebi

2009-2010 Döneminde Gerçekleştirilen Bazı Etkinlikler

Başkan Demir, yapmış oldukları etkinliklerden bazılarını da şöyle sıraladı.

1. Malatyalı fahri belgeseli ve ödül töreni
2. Başarı ve Motivasyon Semineri
3. “Mutlu Olmak” adlı sunum
4. Malatyalılar Hatıra Ormanı dikimi
5. Nurettin Soykan’ı anma Programı
6. www.malatyalilar.com.tr adlı dernek sitesinin yaşama geçirilmesi.
7. Üniversiteyi kazanan öğrencilerimize üniversite ve yurt kayıt yardımları projemizin iki yıldır yürütülmesi
8. Derneklerarası İşbirliği Protokolünün imzalanması.
9. Turgut Özal Üniversitesi ziyareti
10. Büyük Kayısı Yürüyüşü Ankara Düzenlemesi
11. Malatya Günleri etkinliği ve bu etkinlikte öncü olup bu etkinlikte 9 projenin bizzat yürütülmesi
12. Kadınlar Kolu toplantıları, Aşure etkinliği
13. Öğrencilere Kariyer sunumu, burs ve diğer etkinlikler
14. Malatyalı diğer dernek, vakıf ve tüm hemşerilerimizin çeşitli etkinliklerine katkı sağlama ve bunarlın duyurulması…

Demir, “uyumlu, fedakârca, iyi niyetle ve başarıyla çalıştık” dediği arkadaşlarına teşekkür etti ve nöbet değişimi isteklerini takdirle karşıladıklarını belirtti.

Malatya Günleri Etkinliğinde 9 Proje…

Başkan Yakup Demir’in 11. maddede sözünü ettiği 9 projeden kendi anlatımı ile söz etmek istiyorum.

* Malatya Günleri'nin tanıtımı ve duyurulması için gönüllü üniversite öğrencilerimizden oluşan ekip 24.09.2010 tarihinden itibaren ilk bir hafta yoğun tempoda Ankara’nın önemli kalabalık noktalarında (Ulus, Güvenpark, Bahçelievler, Dikimevi v.b.) ve AVM önlerinde broşür dağıtımı, afiş asılması işlemlerini gerçekleştirdiler. Bunu takip eden 6 gün boyunca ise Hekimhan Yukarı Saz köyünden, derneğimizin davetlisi olarak gelen 60 Yaş Üstü Halay Ekibi'nin de eşlik etmesiyle broşür ve kayısı dağıtımı, afiş asılması ve davetiye teslimlerinin yapılmasına hep birlikte devam edildi. MG’nin tanıtımında çok önemli yer tutan ve halkımızın MG’ ye katılımını büyük ölçüde arttıran bu çalışmalar için hemşerilerimizden binlerce teşekkür aldık.

* Hekimhan Yukarı Saz Köyü 60 Yaş Üstü Halay Ekibi tanıtım için 6, etkinlik süresince 4 gün olmak üzere toplam 10 gün boyunca enfes gösteriler yaptılar. Bu proje, katılımın artmasında ve etkinliğe renk katmada son derece etkili oldu. Bu ekip halkımızın büyük beğenisini toplayarak, binlerce teşekkür aldılar, derneğimizin de teşekkür almasına vesile oldular. Özellikle 10.10.2010 Pazar günü MG çadırında gerçekleşen, ekibin final gösterisinde 300 kişinin el ele verip halay çekmesi, hepimiz için unutulmaz bir anı olarak kalacaktır.

* Oluşturulmasında büyük emeği geçen ve 1988 yılından beri Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten, İstanbul’da yaşayan hemşerimiz M. Zeki Baykal’ın yardımlarıyla; iki defa Dünya birinciliği elde eden 30 kişilik MOTİF Halk Oyunları Ekibi nefes kesen, unutulmaz bir gösteri sundular ve bu başarılı gençler MG’ ye apayrı bir renk kattılar.

* Ankara Ünv. Siyasal Bilgiler Fak. Dekan Yard. Prof. Dr. Yalçın Karatepe başkanlığında, tarım sigortaları uzmanı AÜ Ziraat Fak. Öğrt. Gör. Doç. Dr. Bülent Gülçubuk ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’un katılımıyla Malatya Ekonomisinin Doğu Anadolu Ekonomisindeki Yeri adlı paneli gerçekleştirdik. 250 kişiyi aşkın geniş katılım hepimizi ziyadesiyle mutlu etmiştir.

* Malatya'dan Plastik Sanatlar Sergisi standını çok sayıda ünlü sanatçımızın eserlerini sergileyerek oluşturduk. Hem çok ünlü sanatçılarımızın eserlerini sergileterek bize güvenmeleri hem de bu serginin MG’ ye sanatsal katkısı bizi ve birçok katılımcıyı mutlu etmiştir.

* Ağaçlandırma Tırı, anonslar ve müzik yayını ile ağaçlandırma eğitimi verdi ve 2000 adet ücretsiz fidan dağıttı. Bu etkinlik çevre duyarlılığı açısından önemli bir hizmet olup, büyük ilgi gördü.

* Sanatçılarımız Necla Fındıklı ve Suat Yıldırım'ın sahne almalarıyla, hemşerilerimize müzik dolu anlar yaşatmanın keyfine vardık.

* 44 Malatyalı ozanımız, şairimiz ve yazarımızın tanıtım standını oluşturarak hem sanatçılarımızı tanıttık hem de eserlerinden örnekler sunduk.

* Ali Güngüt Fotoğraf Sergisi ile Malatya’dan enfes görüntüleri halkımızla paylaştık.

Yönetim kurulu raporunun ardından denetleme kurulu raporu Kamil Göksu tarafından sunuldu. Başkanlar kurulu, danışma kurulu ve onur kurulu oluşturulması için yeni yönetime oybirliği ile olur verildi. Genel kurula sunulan raporların aklanmasının ardından yeni organların seçimine geçildi.

YÖNETİM KURULU ASIL ÜYELERİ
Yakup Demir
Atilla Özdemir
Hasan Alıcı
Bahadır Şahin
Hüseyin Tanın
İzzet Bulgurcu
Erol Kurt
Murat Aslan
Neriman Toper
İnsaf Kılınç
Muharrem Özüdoğru

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ
Haydar Bal
Hüseyin Kılınç
Battal Yıldız
Murat Zengin
Mehmet Ali Bal
Şengül Pehlivan
Nuran Alibeyoğlu
Ali Özdemir
Fuat Karaaslan
Ulvi Topgül
Süleyman Zeki Akyüz

DENETLEME KURULU ASIL ÜYELER
Süleyman Bilgili
Meral Demirhan
Halil Cansız

DENETLEME KURULU YEDEK
Mehmet Akkaya
M. Günay Yılmaz
Salih Atay.

DİLEK VE TEMENNİLER..
Mustafa Tanrıverdi, Muharem Kılıç ve Ali Kalkan konuşmalarında Malatya bürokrat ve siyasileri ile iletişim içinde olmak, Malatyalı derneklerin birlikteliğinin önemi ve derneğe yer alınması konusu dile getirildi. Nurten Sönmezocak resim kursu verebileceğini belirtti. Başkan Yakup Demir de derneğe yer alma konusunu ilke olarak düşündüklerini belirtti.

HABER-FOTO: Süleyman ÖZEROL

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız