SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara'da İstişare Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Merkez Birlik tarafından organize edilen küçükbaş hayvancılıkta canlılık ve farklılık yaratmak için alınacak kararlar, uygulanacak stratejiler, çözüm önerilerinin oluşturulmasına yönelik istişare toplantısına katıldı.

Ankara İlci Hotelde yapılan toplantıya Tarım ve Köy İşleri Bakını Mehmet Mehdi Eker, bazı milletvekilleri, müsteşarlar, genel müdürler, Merkez Birlik Başkanı Cemal İzol ve 40'a yakın birlik başkanı katıldı.

Birlik başkanlarının faaliyetler sırasında karşılaştıkları sorunların istişare edildiği toplantıda konuşan Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, küçükbaş hayvancılıkla ilgili problemlerin tartışıldığı istişare toplantısı için bir araya geldiklerini belirterek, hem hayvancılığın hem de tarımın büyük bir sorunu olan kuraklıkla, hükümet olarak büyük bir mücadele verdiklerini söyledi.

2008 yılı itibari ile Türk çiftçisine verilen desteklerden bahseden Bakan Eker, hayvancılık sektörüne verdikleri destekten dolayı belli bir artışın meydana geldiğini belirterek, Merkez Birliği ve diğer birlik başkanlarına küçükbaş hayvancılığın sorunlarına karşı duydukları hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Eker'in konuşmasının ardından, Malatya Birlik Başkanı İhsan Akın Malatya'dan getirdiği kayısıları Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Merkez Birlik Genel Başkanı Cemal İzol ve bütün katılımcılara ikram etti.

Hayvancılık sektöründeki problemlerin çözümü ile ilgili görüş ve önerinin değerlendirildiği programda söz alan Malatya İl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Akın, bölgesel ve genel olarak küçükbaş hayvancılığın sorunlarına yönelik birçok konuya değindi.

Toplantının sonunda düzenlenen Urfa Sıra Gecesinde söylenen Malatya Malatya Bulunmaz Eşin türküsü eşliğinde birlik başkanları çektikleri halaylarla yoğun programın yorgunluğunu üzerlerinden atmaya çalıştılar.

İhsan Akın bundan sonra Genel Merkez tarafından düzenlenecek olan istişare toplantılarının Malatya'da da yapılması için öneri götürdüklerini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız