SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ANKARA'DA KATLİAM

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:50:10
ANKARA'DA KATLİAM
A- A+ PAYLAŞ

Ankara'da ’Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ için toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde iki ayrı patlama meydana geldi. Miting için Malatya'dan giden gruptakilerden de ölen ve yaralananlar olduğu bildiriliyor. Olay üzerine, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, Malatya programlarını iptal ederek Ankara'ya gitti.

95 ÖLÜ, 246 YARALI

Ankara'da basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bombalı saldırıda 62'si olay yerinde, 24'ü de hastanelerde olmak üzere 86 kişinin yaşamını yitirdiğini, 186 kişinin yaralandığını, bunlardan 28'inin yoğun bakımlarda tedavi gördüğünü, 18 kişinin ameliyat edildiğini bildirdi.

Cumartesi gecesi Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada ise ölü sayısı 95, yaralı sayısı da 246 olarak belirtildi.

İKİ AYRI PATLAMA

Öğle saatlerinde çok sayıda siyasi parti, sivil toplum örgütü ve sendikanın katılımıyla yapılacak 'Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'nin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.00 sıralarında iki patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamada patlama sonrası çok sayıda kişi yaşamını yitirdi ve yaralandı.

Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti. 

BAŞKA BİR BOMBA İHTİMALİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Başka bir bomba ihtimali üzerinde duran polis, Ankara Tren Garı önündeki kavşağı boşalttı. Vatandaşlar alandan uzaklaştırılıyor. Gar çevresindeki vatandaşlar, telefonlarla yakınlarını arıyor. 

55 TAM DONANIMLI AMBULANS OLAY YERİNE SEVK EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı, Ankara Tren Garı yakınlarında yaşana patlama sonrasında olay yerine şu ana kadar 55 tam donanımlı ambulansın sevk edildiğini ve 10 ambulansın olay yerinde hazır bekletildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ankara Tren Garı'nda yaşanan patlama sonrasında olay yerine şu ana kadar 55 tam donanımlı ambulansın sevk edildiği ve 10 ambulansın olay yerinde hazır bekletildiği bildirildi. Ankara merkezindeki bütün hastanelerde uzman doktorların görevinin başında olduğu belirtilen açıklamada, "Ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri aktif bir şekilde hizmet vermektedir. Ayrıca, Kızılay Kan Merkezi koordinasyonunda tüm talepler karşılanmakta olup, kan ihtiyacı bulunmamaktadır. Gelişmeler yakından takip edilmekte olup, lojistik ve insan kaynağı anlamında herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır" denildi.  

MİTİNG İPTAL..

Hürriyet'te yeralan haberde de, "Ankara’da bugün düzenlenecek olan "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde iki patlama meydana geldi. Patlamanın ardından düzenleyici komite mitingin iptal olduğunu ve herkesin kendi güvenliğini alarak memleketlerine dönmesini istediklerini açıkladı." bilgisi yeraldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız