SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara'da "Malatya Evi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:27:47
Ankara'da
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Derneği (MASTÖB) Ankara şubesi yönetiminin yaptığı girişimler sonucunda Ankara Gölbaşı'nda hazineden kiralanan yaklaşık 3 bin m2 lik alana sosyal tesis yapılacağı öğrenildi. Ankara MASTÖB Şubesi Başkanlığı döneminde merhum Nurettin Soykan tarafından başlatılan, Soykan'ın vefatı sonrasında göreve gelen Bahattin Atilla başkanlığındaki yönetimin de takip ettiği arsa tahsisi işlemi geçtiğimiz günlerde sonuçlandırıldı.
Gölbaşı Polis Eğitim Merkezi karşısındaki tahsis edilen arsaya yapılması planlanan sosyal tesislere merhum Nurettin Soykan’ın isminin verilmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi.
 
Projenin tamamlanması için tahsis işleminde şart koşulan 3 yıllık sürede, destek amaçlı olarak yıllık sadece 1250.-TL kira ödemesi yapılacak.
 
SOSYAL TESİS KONSEPTİNDE NELER VAR?
Ankara’ya gelen Malatyalıların konaklayabileceği 80 kişilik 40 adet banyolu oda, konferans salonu, hobi ve oyun alanları, kütüphane, fitness(spor) salonu, göl manzaralı restoran, mutfak, otopark, dinlenme ve hobi bahçesi gibi sosyal tesislerin yapılma amacı Ankara’da ikamet eden ve Ankara dışından gelen Malatyalıları ayni çatı altında buluşturmayı amaçlıyor. 
 
MASTÖB Ankara Şube Başkanı Bahattin Atilla yapmış olduğu açıklamada, "Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Derneği’nin olarak temel amacımız tüm Malatya dernek ve sivil toplum kuruluşlarını birlik çatısı altında toplamak, dayanışma ve birlikteliği sağlamaktır. Malatyamızı en iyi şekilde temsil etmek ve tanıtımını ülke ve uluslararası arenada gerçekleştirerek hizmet etmektir"  dedi.  Projenenin hayata geçirilmesi için maddi desteğe ihtiyaç duyulacağını belirten Atilla, projenin maliyet hesabı için fizibilite çalışmalarının devam ettiğini, daha sonra ilan ile teklif alma ve pazarlık yönetimi ile inşaatın en uygun teklifi veren firmaya ihale edileceğini söyledi.
 
Bahattin Atilla, Malatya Valisi Ulvi Saran, milletvekilleri Öznur Çalık, Cemal Akın, Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Mustafa Şahin, Veli Ağbaba ve Mevlüt Aslanoğlu ile de görüşülerek destek sözü aldıklarını kaydetti. Atilla proje konusuna daha kapsamlı bilgilendirme yapabilmek, görüş ve önerileri almak amacıyla 2 Şubat'da Balgat'taki Satır Restoran'da Malatya Valisi Ulvi Saran, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bürokrat ve iş adamlarının katılacağı geniş kapsamlı bir toplantı yemeği düzenlendiğini açıkladı.
 
HABER: Ertaç ÖNAL
ARŞİV FOTO: Merhum Nurettin Soykan ile MASTÖB'ün şimdiki şube başkanı Bahattin Atilla, 2007 yılında "Malatya Evi" yapılması düşünülen bölgede inceleme yapmışlardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız