SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ankara'da Malatyalı Fahri'yi Andık"

0
Güncellendi - 2020-02-17 03:22:08
A- A+ PAYLAŞ

Eğitimci- Yazar Süleyman Özerol, Ankara Malatyalılar Derneği'nde Malatyalı Fahri adıyla tanınan Ses ve Saz Sanatçısı merhum Fahri Kayahan'ı anma programı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Özerol, 16 Şubat Pazar günü yapılan programla ilgili şu bilgileri verdi:

"Ankara Malatyalılar Derneğinde bir başka Malatyalı ve Malatyalı Fahri adıyla ünlenen Fahri Kayahan'ı anma programı gerçekleştirildi. Bu programı da sizlerle paylaşmak istiyorum.

'Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No: 144 Ankara' adresinde bulunan Ankara Malatyalılar Derneği salonunda gerçekleştirilen Malatyalı Fahri Anma Toplantısının sunumunu hemşerimiz Eğitimci-Müzisyen Hüsnü Yelbay yaptı.

Malatyalı Fahri anma toplantısı saat 12'den itibaren yaklaşık iki saat sürdü. Toplantıya Ankara Malatyalılar Derneği Halk Müziği Korosu elemanları üyeler ve konuklar katıldılar.

Hüsnü Yelbay, cümbüş ile Fahri Kayahan'ın bestelerini seslendirirken arada yaşam öyküsü ve anılarını da anlattı. Ali Almasulu kemanı ile Hüsnü Yelbay’a eşlik etti. Ayrıca bazı Malatya türküleri de seslendirildi.

Sunumun ardından Ankara Malatyalılar Derneği Başkanı Battal Yıldız teşekkür konuşması yaptı.

Ankara Malatyalılar Derneği Kadın Kolu Başkanı Gülhan Almasulu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir etkinlik yapılacağını, yakın zamanda yer tarih ve saatin belirtileceğini bildirdi.

Daha sonra Ankara Malatyalılar Derneği Halk Müziği Korosu, Şef Kenan Şahbudak yönetiminde olağan haftalık çalışmasını yaptı.

Fahri Kayahan Kimdir?

Türk şarkıcı, şarkı sözü yazarı, besteci, oyuncu, senarist (Malatya 1918-İstanbul 1969)...

Plaklara okuduğu kendi besteleri yanında anonim ve alıntı pek çok şarkıyı seslendirmiştir. 1940-1960 dönemindeki kırsal kesimin müzik anlayışının farklı bir tarzla şehir ortamında Fahri Kayahan´la taş plaklara aktarılmıştır.

Ayrılık Ateşten Bir Ok, Hanım Hanım Şen Hanım, Sarı Kurdelem Sarı, Şu Dağları Delmeli Kül Edip Elemeli, Bahçelere Ay Doğdu, Bugün Ayın Üçüdür, Çiçekten Harman Olmaz, Bir Oda Yaptırdım Hurma Dalından, Nazlı Yare Fiske İle Taş Attım gibi TRT repertuarına da girmiş pek çok esere imza atmıştır."

Süleyman ÖZEROL- Ankara

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız