SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara'da Toplantıya Katıldılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:59:46
Ankara'da Toplantıya Katıldılar
A- A+ PAYLAŞ
Yurtdışında yaşayan vatandaşlar ile sivil toplum örgütlerinin sorunları, Ankara'da düzenlenen "Büyük Buluşma"da ele alındı. Toplantıya, yurt dışındaki Malatyalı sivil toplum örgütü yöneticileri de katıldılar.
 
Toplantıda; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, üst bürokratlar gurbetçilerle ilgili konuları masaya yatırdılar. 
 
Bakan Şahin, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine birlikte hareket etme yönünde çağrıda bulundu. Bakan Şahin, "Sorunlarımız olabilir ancak öncelikle sorunlarımızın ne olduğunu iyi anlamamız gerekir. Ve buna göre güçlü bir yapılanma içerisinde olmalıyız" diye konuştu. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın karşılaştıkları problemlerin sadece hükümetler arası temaslarla giderilemeyeceğini dile getiren Şahin, sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda etkin bir çalışma yürütmeleri gerektiğini belirtti.
 
Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması ikinci günü ikinci oturumunda "Yurtdışında Emeklilik ve İkili Sosyal Güvenlik Sözleşmeleri" konusu tartışıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, konuşmasına göç sürecine değinerek başladı. Bakan Çelik, vatandaşlarımızın 51 yıllık süreçte yaşanan sıkıntıları başarı hikâyesine dönüştürdüklerini, yaşadıkları ülkelerde ekonomik anlamda daha güçlü bir konuma geldiklerini ifade etti.
 
Bakan Çelik, STK temsilcilerinden siyasi ve karar alma mekanizmalarda daha fazla rol almalarını isterken, bu konuda Türkiye'nin de her zaman yanlarında olduğunu dile getirdi. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nı da bu amaçla kurduklarını belirten Bakan Çelik, "Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızla yakından ilgilenen bu kurum, nitelikli uzman kadrosuyla büyük bir ihtiyacı gidermiştir" dedi.
 
Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması ikinci günü öğleden sonraki oturumunda "Türk Dış Politikası ve Konsolosluk Hizmetlerinde Yeni Dönem" konusu ele alındı. Oturuma Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru katıldı. Bakan Yardımcısı Koru konuşmasında Türk dış politikasının son yıllardaki yükselişine değindi. Kısa konuşmanın ardından soru-cevap kısmına geçildi.
 
Sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle JW Marriott'taki STK Buluşması'ndan bir araya gelen Koru'nun sözlerindeki satır başları şunlar oldu:
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması son oturumunda "Medya, İletişim, Siyaset" başlıklı oturumda sivil toplum kuruluşu temsilcilerine seslendi.
 
ARTI 90 Dergisi Yayın Koordinatörü, Gazeteci Ardan Zentürk'ün moderatörlüğünde düzenlenen oturuma Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk ve RTÜK Başkanı Davut Dursun katıldılar.
 
Arınç, soru-cevap kısmından önce yaptığı konuşmada "Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen böylesi önemli bir toplantıya katılmış olmaktan mutluluk duyuyorum. Birbirinden farklı konuların ayrı oturumlarda tartışılmasını da oldukça faydalı buluyorum" ifadelerini kullandı.
 
Bu toplantılara Avrupa Malatyalılar Dernekleri Federasyonu Başkanı Murat Alabaş, kurucu üyelerden Ali Tosik, Mahmut Soylu, Cebrail Akbulut, Bayern UETED Bölge Başkanı Malatyalı Fikret Özdemir de katıldılar. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız