SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ankara'da Üniversiteli 1000 Malatyalıyız'

A- A+ PAYLAŞ

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde öğrenim gören yaklaşık 130 Malatyalı öğrencinin üyesi olduğu "ODTÜ'lü Malatyalılar" topluluğunun başlattığı projenin tanıtım toplantısı Ankara'da yapılırken, bu toplantıya Vali Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Cemal Akın'ın da katıldıkları bildirildi.

ODTÜ'lü Malatyalılar Öğrenci Grubu Başkanı Ali Çelik, topluluk, faaliyetleri, amaç ve projelerinin yanı sıra düzenlenen gece ile ilgili bilgi verdi:

Çelik, "Şu an Orta Dogu Teknik Universitesi'nde yaklaşık 130 Malatyali ogrencinin uyesi olduğu "odtulumalatyalilar" adı altında bir toplulugumuz bulunmakta..

Bu toplulugun amacı yaklaşık sayıları 1000 i bulan Ankara'daki Malatyali universite ogrencilerini biraraya getirerek Malatya başta olmak uzere ulke genelinde toplum yararına etkinlikler duzenlemek ve uyelerin birbirleriyle kaynasmalarını saglamaktır..

Bunun icin cesitli zamanlarda Malatyali burokrat ve isadamlari ile biraraya gelerek bir kaynasma ortami saglamaktayiz..

Bu etkinliklerden sonuncusunda; Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, milletvekillerimizden Mevlüt Aslanoğlu ve Süleyman Sarıbaş, Malatya eski valimiz Saffet Arıkan Bedük, Belediye Başkanımız Cemal Akın, ODTÜ Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Psikolog Dr. Meral Boşgelmez, Malatya Eğitim Vakfı Ankara Şube Başkanı Ekrem Dernek, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şube Başkanı Ülkü Günay, ODTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Himmet Şahin ile Ankara'daki üniversitelerden yaklaşık 15'er kişiden oluşan temsili grupların katılımıyla 150 kişilik bir gece düzenledik.

Bu gecenin ana amacı ODTÜ'lü Malatyalı öğrencilerin başlatmış olduğu 'Köy Okulu' projesinin tanıtımıdır.

Kısaca koy okulu projesini anlatmak gerekirse; 2007 yaz mevsiminde Ankara'daki üniversitelerde bulunan Malatyali üniversite öğrencileri gönüllü olarak Malatya'nın yakın koylerinde ilköğretim 6,7,8 . sınıf seviyesindeki öğrencilere egitim vereceklerdir.. Bu eğitimin iceriği; Bilgisayar, İngilizce, Teknoloji, Tiyatro, Münazara gibi derslerdir..

Egitimi verecek olan universite öğrencileri de köylere gitmeden once Ankara'da ODTÜ'den, Ankara Üniversitesi'nden, Hacettepe'den uzman hocalar tarafından bir sertifika programı dahilinde egitime tabii tutulacaklardır ki köylerdeki öğrenci kardeşlerimiz en iyi şekilde eğitilebilsin...

Bu projede geceye katılan tum büyüklerimiz destekçilerimiz olduklarını dile getirmişlerdir."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız