SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara'daki Saldırıda O Örgüt Şüphesi

0
Güncellendi - 2016-03-14 09:29:39
Ankara'daki Saldırıda O Örgüt Şüphesi
A- A+ PAYLAŞ

Terör saldırısının ardından olay yeri incelemelerinde PKK’lı bir kadına ait parmak bulundu. Tespit edilen kadınla, bir erkeğin Ankara’da benzin alırken kameralara yakalandığı, iki teröristin saldırıdan 5 gün önce kente geldiği tespit edildi.

10 Ekim 2015’te Gar saldırısıyla cumhuriyet tarihinin en büyük terör eylemiyle sarsılan Ankara, 17 Şubat günü Merasim Sokak’ta askeri servis araçlarına yönelik, 29 kişinin yaşamını yitirdiği ikinci bombalı saldırının üzerinden 1 ay bile geçmeden, yeni bir terör saldırısı daha yaşadı. Ankara, dün akşam saat 18.45 sıralarında son 5 ay içindeki 3. büyük canlı bomba saldırısıyla sarsıldı. Saldırı, Ankara’da vatandaşların toplu taşıma için en yoğun olarak kullandığı Güvenpark’ın karşısında ile Kızılay Meydanı’na metreler ötede gerçekleşti. Güvenpark otobüs duraklarının ve çevik kuvvet noktasının bulunduğu bölgede yaşanan patlama, Güvenpark ile Yüksel Caddesi’nin kesiştiği üst geçitin yakınında gerçekleşti. Saldırının gerçekleştiği alan, Milli eğitim Bakanlığı, Başbakanlık, TBMM, Yargıtay, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na birkaç yüz metre mesafede bulunuyor.

200 metreye savruldu

Açığa çıkan bilgilere göre, Atatürk Bulvarı üzerinde yavaşça seyir halinde bulunan bir sivil araç, EGO’ya ait bir belediye otobüsünün yanına yaklaşırken giderek yavaşladı ve patladı. Patlamanın yanında gerçekleştiği otobüs ile birlikte toplam iki otobüs ve ona yakın Otomobil tamamen yanarken, çok sayıda araç ve bina da zarar gördü. Patlama, toplu taşımanın merkezi olduğu için çok sayıda kişinin otobüs beklediği bir noktada gerçekleşti. Pazar günü olması nedeniyle haftaiçi, aynı saatlerde binlerce kişinin bulunduğu bölgede nispeten kalabalık azdı ancak bilanço yine de ağır oldu. Metrodan çıktığı sırada patlamaya yakalanan bazı vatandaşlar alevler içinde kaldı. Çok geniş bir alanı etkileyen patlamanın ardından, saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlara ait vücut parçalarının yaklaşık 200 metre uzağa savrulduğu belirtildi. Çevreye savrulan vidalar, bomba yüklü araçta parça tesiri yaratmak için metal vidaların da kullanıldığı yorumlarına yol açtı. İkinci bir patlama ihtimaline karşı polis geniş çapta güvenlik önlemi aldı.

PKK’lı kadına ait parmak

Olay yerinde yapılan incelemede bulunan bir parmak, PKK’ya 2015’te Kars’tan katılan bir kadına ait çıktı. Yapılan incelemede, bu kadınla, bir erkeğin Ankara’da benzin alırken kameraya yakalandığı anlaşıldı. İncelemeler sonunda saldırının beyaz renkte BMW 5.20 marka bir araçla gerçekleştirildiği anlaşıldı. Görüntüdeki aracın da bu olduğu ortaya çıktı. Aracın 25 gün önce Şanlıurfa’da galeriden alındığı ancak yeni ruhsat çıkartılmadığı anlaşıldı. Kadınla birlikte görülen erkeğin olay yerinde olup olmadığı araştırılırken çarpıcı bir iddia daha ortaya atıldı.

Teröristlerle ilgili iki iddia daha

Ankara’daki terör saldırısının biri kadın iki kişi tarafından gerçekleştirildiği iddia ediliyor. İddiaya göre, erkek saldırgan bomba yüklü aracı kullanırken, kadın saldırgan da çifte saldırı için olay yerindeydi ancak eylem sırasında o da öldü. Bu nedenle kadın teröristin üzerindeki bombayı patlatamadığı iddia edildi.

Bir başka iddia ise iki teröristin araçta birlikte bulundukları yönünde. İki teröristin Ankara’ya saldırıdan 5 gün önce geldikleri, arabayı satın aldıkları tarihten, Ankara’ya geldikleri tarihe kadar geçen 20 günlük sürede ise araca bir başka kentte bomba yüklendiği belirtiliyor.

Patlamada, dün üniversiteye giriş için ilk aşama olan YGS’ye giren Doğukan Özdemir’in de hayatını kaybettiği öğrenildi. Özdemir’in cesedinin İbni Sina Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi. Özdemir’in otopsi işlemlerinin hastanede yapılacağı kaydedildi. İbni Sina Hastanesi’nde hayatını kaybedenler arasında ODTÜ öğrencisi Ozancan Akkuş’un da olduğu kaydedildi. CHP Keçiören eski İlçe Başkanı Mehmet Yurtsever’in de hayatını kaybedenler arasında olduğu bildirildi. Necdet Alımcı isimli hasta yakını da, “Dikmen’den Keçiören’e gidiyorduk.

Güvenpark’ta kız kardeşim aradı. Kızkardeşim sağlam çıkmış ama beş yaşındaki torunum Nisa Nur anneannesiyle gezerken yaralanmış” diye konuştu. Twitter’da kayıplar için özel hashtag açılırken, saat 23.20 itibariyle ulaşılamayan isimler şöyle sıralandı: “Kerim Sağlam, Buğra Arslan, Ayşe Bilgilioğlu, Elif Gizem Akkaya, Berkay Baş, Destina Parlak, Kübra Pekgenç, Çermik ailesi.”

Hastaneden açıklama

Yaralanan çok sayıda vatandaşın getirildiği İbni Sina Hastanesi’nden yetkililer, gece saatlerinde açıklama yaptı. 22 yaralının getirildiğini söyleyen yetkilililer bir kişinin de hayatını kaybetmiş şekilde getirildiğini kaydetti. Yetkililer, “Vefat eden kişinin kimliğini tespit edemedik. Genç bir erkek olduğu görünüyor. Bir genç erkek hastamız da çok ağır. Kalbi durmuş olarak gelmişti. Kurtarma çalışmalarına devam ediyoruz. Diğer 20 kişinin tedavileri devam ediyor” dedi.

7 polis yaralandı iddiası

Saldırıda 7 polis memurunun da yaralandığı iddia edildi. Hastanelere akın eden yaralı yakınları hastane bahçelerinde endişeli bekleyiş yaşadı. Numune Hastanesi’nin bahçesinde Milliyet’e açıklama yapan görgü tanığı Doğan Aşık, “Siyah Ford model bir arabaydı. Ben Ayvalı’ya hastaneye gidiyordum. Çevik kuvvete saldırmak için yaptı. Ters yöne girmedi” dedi.

Bombalı araç beyaz renkli BMW

Polisin araştırdığı olağan şüpheli örgütler, önceki saldırıların failleri olan PKK ya da PKK ile eylembirliği kararı alan örgütler ile IŞİD olarak değerlendiriliyor. Saldırıda kullanılan bomba yüklü aracın, beyaz renkte bir BMW olduğu da belirtiliyor. Teröristlerin dikkat çekmemek için lüks araç kullandıkları ifade edilirken araçta Merasim Sokak’taki gibi sahte, kopyalanmış plaka kullanılıp kullanılmadığı da araştırılıyor.

Karıma bakın diye feryat etti

Bir görgü tanığı “Ulus’tan otobüse bindim. Ayaktaydım. Yerimi bir yaşlıya verdim. Kızılay’dan duraktan kalktıktan hemen sonra şiddetli bir patlama oldu” dedi. Saldırıda zarar gören bir otobüsün Necati isimli şoförü ise “Bir anda müthiş bir patlama oldu. Otobüsün yere düşmesiyle yan camdan, bulunduğum direksiyon camından yan tarafa kaldırıma düştüm. Bir anda kızıl kıyamet, alevler içerisinde kaldık. Kızılay lambalarını geçmiştik. Şu anda kendimi yanmış durumda hissediyorum” dedi. Saldırıda eşi yaralanan bir vatandaşın, çığlık çığlığa “Karıma bakın” diye feryat ettiği duyulurken, çok sayıda yurttaşın feryatları yükseldi

Kaynak:Milliyet

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız