SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara'dan Başvurdu

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:55:45
Ankara'dan Başvurdu
A- A+ PAYLAŞ

Görme engelli olan hemşehrimiz Ali İlhan, CHP Ankara 1. bölgeden milletvekili aday adayı oldu.

Yazıhan ilçesi Fethiye doğumlu olan İlhan, Türkiye Körler Vakfı Genel Yardımcılığı görevini de sürdürüyor. İlhan, aday adaylığına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, bugüne kadar engellilerin yaşamlarının kolaylaştırılması, dünya ile bütünleşmeleri, dört duvar arasında kalarak soyutlanmamaları için birçok projeye imza attığını bugünden sonra da Meclis’te mücadelesine devam etmek istediğini belirtti.

İlhan, "Yunanistan’da iktidara gelen SYRIZA, hükümetinde görme engeli bir milletvekilini Bakan yaptı. Bu, engellilerin neleri başarabileceğini tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Türkiye’de ise aileleri ile birlikte 20 Milyona yakın bir nüfus var ancak temsiliyet noktasında bir orantısızlık var. Engelli kotaları hiçbir kurum, kuruluşta dikkate alınmıyor. Meclis’te yok sayılıyor.Sadece Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü kapsamında politikalar üretilmeye çalışılıyor. Türkiye’de 9 Milyon Engelli bulunuyor ve tek bir genel müdürlük ile hem yaşlılar hem de engelliler için politika üretilmeye çalışılıyor. Bu şekilde çözüm üretemez ve politika oluşturamazsınız. Bu nedenle sadece engelliler için politika üretecek, projeler geliştirecek ayrı bir üst kurula ihtiyaç vardır. Benim en büyük projelerimin bir olan bu kurul, STK’lar, dernekler, vakıflar, meslek örgütleri, sendika temsilcilerinden oluşmalı ve bağımsız politikalar üreterek; yürütme ve yasama organına yol göstermeli. Örneğin, “Gören Göz” cihazı isimli cihaz trilyonlarca para harcandı. Ve engellilere dağıtıldı. Ancak bugün bu cihazı hiçbir engelli kullanmıyor, kullanamıyor. Çünkü gerekli ar-ge ve fizibilite çalışması yapılmamış. İşte, bu kurul gerekli ar-ge ve fizibilite çalışmalarını yapacak, Türkiye Engelli Politikasının oluşturulmasına yön verecek. Ben milletvekili seçildiğim noktada, Türkiye’nin imza attığı uluslararası sözleşmelerin gereğinin yapılması ve engellilerin kendilerini birinci sınıf yurttaş gibi hissedebilmeleri için Meclis’te mücadele edeceğim."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız