SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara'dan MASTÖB İtirazı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:11:11
Ankara'dan MASTÖB İtirazı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sivil toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB)'nin 7 Ekim'deki genel kurulu öncesinde Ankara Şubesi başkanı Bahattin Atila yaptığı açıklamada, ağır eleştiri ve suçlamalarda bulundu.

Atila'nın iddialarına ilişkin olarak, basın kuruluşlarına iletilen haber bülteni şöyle:

"Malatya Sivil toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Ankara Şubesi Başkanı Bahattin Atila, 7 Ekim’de gerçekleştirilecek genel merkez kongresi öncesi yaptığı açıklamalarla gündem yarattı. MASTÖB Genel Merkezi’nin, Malatyalı sivil toplum örgütlerinin üst birliği olmaktan uzak olduğunu savunan Bahattin Atila, “Sivil toplum olarak Malatya’yı ayağa kalkındırabilmek için MASTÖB Genel Merkezi Malatya’ya taşınmak zorundadır” dedi. Atila, hafta sonunda gerçekleştirilecek genel kurul için belirlenen delege listesinde vahim hatalar yapıldığını da ifade etti. Atila “Sağduyu sahibi Malatyalılar ile genel kurul delegelerinin artık Malatya’ya zarar verir hale gelen bu derneği feshetmelidirler” diye konuştu.

Ankara’da yazılı bir açıklama yapan MASTÖB Ankara Şubesi Başkanı Bahattin Atila şunları söyledi:

“UMUTLARIMIZ TÜKENDİ”

“MASTÖB kurulduğunda bütünleşme umuduyla o dönemin genel başkanı sayın Ahmet Karaaslan’dan şube talebinde bulunduk. Rahmetli işadamımız Nurettin Soykan başkanlığında yetki alarak konferans salonlu bir yer döşedik. O dönem Malatya Derneği’ni de bünyemize aldık. Çok güzel sosyal etkinlikler yaptık. Ancak şubede oyun oynanmadığı için bazı hemşehrilerimiz gelmedi. Ama biz şube olarak MASTÖB felsefesine uygun olarak çalışmalarımızı aksatmadık. Çeşitli projeler üzerinde çalıştıktan sonra Malatyalı’lara sosyal bir tesis kazandırmak için Ankara Gölbaşı’nda 3 dönümlük bir arazi aldık. Bu projemizi bütün Malatyalılar biliyor ama destek göremeyince bir çivi çakamadık. 100 bin liralık bir temeli atmak isterken bugünkü genel merkezden sadece 3.000 lira destek gördük. Bu parayı borç olarak geri ödemeli olarak borç hanesine aldık.”

MASTÖB Ankara Şube Başkanı Atila, genel merkezde Ahmet Karaaslan ve Celal Karahan dönemlerinin dışında gelen yöneticilerin Ankara Şube ile uğraşmayı dernekçilik zannettiklerine dikkat çekerek daha sonra şunları söyledi:

MUHALİF AĞZIYLA KONUŞMALAR

“Ne ilginçtir ki bazı yöneticiler MASTÖB Ankara Şubesinin muhalifi haline gelen Malatyalılar Derneği Başkanı ve yardımcılarının ağzıyla konuşmaya başladılar. Dernek disipliniyle konuşamayan bir bayan genel başkan yardımcısı orada burada Ankara Şubesini kapattıklarına dair söylentiler yaydı. Yapılan uygulamalar ortaya koymaktadır ki Genel Merkez artık vizyonunu tamamlamıştır.

Ne ilginçtir ki, kirasını ödeyemeyen, bir görevli çalıştıramadıkları için hergün kapalı olan genel merkezi görmüyorlar ama Ankara Şubesi ile uğraşıyorlar. Bizler ise iki yıl boyunca sosyal çalışmalarımızı bir kenara bırakarak Gölbaşı’ndaki sosyal tesislerimizi yapmaya odaklandık. Artık ortaya çıkan tabloya bakınca MASTÖB’ü bırakmak gerektiğine inanıyoruz.

Genel kurul öncesi Ankara Şubesi olarak görüşlerimizi Malatya kamuoyuyla paylaşmayı bir görev olarak addediyoruz.

MASTÖB Genel Merkezindeki iyi yöneticilerim elbette var ama bir kadın genel başkan yardımcısı ve ona fedailik yapan bir kişi, işi gücü bırakmış Ankara Şubesiyle uğraşmaktadırlar.

AYRIMCILIĞA SEBEP OLUYORLAR

Genel merkezin bu tutumu bizim çalışmalarımızı engellemekte, projemize de destek vermemektedirler. Bu şahıslar reklam peşinde koşmaktadırlar. Söz konusu kişiler MASTÖB birliğinin oluşması yerine ayrımcılığa sebep oluyorlar. Biz Ankara’da bu sıkıntıları yaşıyoruz.

Genel merkez ne yazık ki Hikmet Tanrıverdi ve şu andaki Başkan Bekir Alyüz döneminde Ankara Şubeye saldırmayı kendilerini bir görev olarak gördüler. Asarım keserim taktiğiyle iş yaptıklarını zannedenlere genel kurulda iyi ders verilmesinin tam vaktidir. Sağduyu sahibi Malatyalılar ile genel kurul delegelerinin artık Malatya’ya zarar verir hale gelen bu derneği feshetmelidirler.”

“MALATYA GENEL MERKEZ OLMALI”

Genel kurul üyelerine çağrıda bulunan Ankara Şubesi Başkanı Bahattin Atila, daha sonra şunları söyledi:

”Çok değerli delegelerimiz MASTÖB’ün yaşamasını istiyorlarsa Malatya Şubesi’ni genel merkez yapma konusunda karar almalıdır. Malatya şubesi, hem fizik olarak hem de misyon olarak genel merkez olmaya çok uygundur. Biz buna inanıyoruz. Genel merkezi Malatya Şubesine teslim etmeliyiz. İstanbul’da çıkarlar için kullanılan bu derneğin böylece prestijini de kurtarmış oluruz. Ayrıca Malatya Valimiz sayın Vasip Şahin de fahri genel başkanımız olmalıdır.

Bunu bütün genel kurul üyeleri düşünmelidir. Malatyalıların bir olma sevdasına inananlar bu önerilerimizi mutlaka dikkate almalıdır.

“NE YAPTIKLARINI BİLMİYORLAR”

Bu genel kurulun hazirun listesi incelendiğinde Malatya Şubesine üye sivil toplum kuruluşlarını genel merkez listesinde Ankara Şubesine 10 Ekim 2009 tarihinde üye olan Orman Sırtı Derneği ve Arapgir Derneği’ni şubesine sormadan üye yapan ve bunlara oy kullandıran genel merkez genel kurulunun sadece bu hareketten ötürü iptal edileceğini bilemiyorlar mı?

Genel merkez, şubeye yazı yazarak tüzüğün 51. maddesine göre hareket etmesini istememişlerdir ki bu da tüzükten haberleri yok anlamına gelmektedir. Gönderilen mesajda genel kurul asli üyesi olanlara “davetlisiniz” denmiştir. Bunlar ne yaptıklarını bilmemektedirler.

Sıraladığımız tüm bu arzumuz bu genel kurulda gerçekleşmeyebilir. Fakat bir olağanüstü kongre gerçekleştirilmesi mümkündür. Bu olağanüstü kongre mutlaka yapılmalı ve MASTÖB Genel Merkezi Malatya’ya taşınmalıdır.

Tüm bu gerekçelerle 7 Ekim 2012 Pazar günü İstanbul’da gerçekleştirilecek genel kurula Ankara Şubesi olarak katılmayacağımız Malatya kamuoyuna duyurmak istiyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız