SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara'dan mı, Akçadağ'dan mı?

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, geçtiğimiz Cumartesi günü akşam Akçadağ ilçesi Kağıt Fabrikası yakınlarında makam otosuyla geçirdiği, 2 şoförüyle hafif yaralandığı kazanın Akçadağ'daki bir ziyaretten dönerken olduğunu söylerken, bilinen ve Jandarma raporunun da doğruladığı güzergah başkanın Ankara'dan dönerken kazanın meydana geldiği şeklinde. Belediye Başkanının, Ankara'ya resmi izin olmadan gitmiş olması nedeniyle, kaza meydana gelince güzergahın farklı söylendiği iddiaları ortaya atıldı.

Belediye Başkanı Cemal Akın'ın da içerisinde bulunduğu Volkswagen Passat marka 44 FF 220 sivil plakalı makam otosu Kağıt Fabrikası yakınlarında buzdan kayarak şarampola uçmuştu. Kazada başkan kafasını ön koltuğa vurarak hafif yaralanırken, araçta bulunan makam şoförleri Duran Taşdemir ve Hacı Bayram Çatar'ın da hafif yaralandıkları bildirilmişti. Beydağı Devlet Hastanesi'nde ilk müdahaleleri yapılan Başkan Akın, "gizli buzdan kaydıklarını" söylemiş, bu kazadan 2 saat sonra Belediye Konferans Salonu'ndaki "Ehl-i Beyt Sevgisi" konulu panele katılmıştı.

Başkanın geçirdiği kazayla ilgili olarak bir ajansa yaptığı açıklamada, Akçadağ'daki bir ziyaretten dönerken kaza yaptıklarını söylediği dikkat çekti.

Oysa bilinen, başkanın Futbol Federasyonu Malatyaspor Delegesi olarak Ankara'da katıldığı genel kuruldan dönerken kaza geçirmiş olduğuydu.

Akın'ın Malatya'da bulunmadığı süre içerisinde yerine vekil bırakmaması, konuk olarak gelen Polonya Heyeti'nin, memur olan Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz tarafından ağırlanması nedeniyle, Akın'ın Ankara seyahati ile ilgili "resmi" izinli olmadığı iddiaları ortaya atıldı.

Bu arada, kazayla ilgili olarak Jandarma Vukuat Raporu'nda ise şu bilgi yeraldı:

"19.01.2008 günü saat 18.00 sıralarında Akçadağ Doğanlar mevkiinde D.T. (Osman oğlu) yönetimindeki 44…220 plakalı otomobil ile Kayseri’den Malatya istikametine seyir halinde iken yolun buzlu olması nedeniyle direksiyon hâkimiyetini kaybederek şarampole yuvarlaması neticesinde yaralamalı trafik kazası meydana gelmiştir. Yaralanarak Malatya Beydağı Devlet Hastanesine sevk edilen sürücü D.T. ile araçta yolcu olarak bulunan Malatya Belediye Başkanı H.C.A. (Osman Abidin oğlu) ve H.B.T. (Mahmut oğlu), hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Araçta yaklaşık 15.000 TL maddi hasar meydana gelmiş olup, C.Başsavcılığına bilgi verilerek tahkikata başlanılmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız