SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankaragücü'nü 1. Lige Almıştı

A- A+ PAYLAŞ

Samsunspor eski başkanı Adnan Ölmez'in, Ankaragücü adına kendisine şike teklif edildiği yolunda Vatan Gazetesi'nde yayınlanan, televizyonlarda da tekrarladığı iddiasını araştıracak komisyonun başkanlığını kabul eden Yılmaz Tokatlı, 1981 yılında Ankaragücü'nü "emirle" 1. lige alan dönemin Futbol Federasyonu Başkanı.. Eski Federasyon Başkanı Levent Bıçakcı'nın kabul etmediği inceleme komisyonu başkanlığını kabul ettiği belirtilen Yılmaz Tokatlı, ayrıca Türkiye Futbol Adamları Derneği başkanlığını da yürütüyor.

ANKARAGÜCÜ'NÜ "EMİRLE" 1. LİGE ALDI..
1980- 1984 yılları arasında Futbol Federasyonu başkanlığı yapan emekli general Yılmaz Tokatlı, dönemin Devlet Başkanı Kenan Evren'in "emri" üzerine 1. lige aldığı Ankaragücü hakkında 25 yıl sonra şike soruşturması yapacak.

Tokatlı federasyonunun, Ankaragücü'nü 1. lige almasına ilişkin olarak Gazeteci Nuri Sefa Erdem`in kaleme aldığı ``12 Eylül`ün Yasama Organı-Haki Meclis`` adlı kitapta şu bilgi yeralıyor:

``...Ankaralı spor yazarları, ziyaret ettikleri Devlet Başkanı Kenan Evren`e o kupa sezonunda üç büyükleri mağlup ederek Türkiye Kupası`nı kazanan 2. lig takımlarından Ankaragücü`nün 1. Lige çıkmayı hak ettiğini söylediler. Evren Paşa da Futbol Federasyonu Başkanı Yılmaz Tokatlı`ya, `1. Ligi 20 takım yapın, Ankaragücü`nü 1. Lige
alın` talimatı verdi. Tokatlı, 22 Haziran`da liglerin başlamasına kısa bir süre kala emri zor da olsa yerine getirdi: `Türkiye Kupası birincisi Ankaragücü 1. Lige çıkarılmıştır`... 1. Ligde 17 takım oldu. Dünyanın hiç bir yerinde başka bir örneğine rastlanmayacak uygulama Türkiye`de başladı. Her hafta 16 takım maç yapıyor, 1`i zorunlu tatil yapıyordu.``

Ankaragücü'nün, 1. lige alınması da, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün yayınlanan haberlerle ilgili kayıtlarına, "..Futbol Federasyonu Başkanı Yılmaz Tokatlı, «Türkiye BirinciLigi'nin statüsünün değiştirilerek 16 takımdan 17 takıma çıkarıldığını ve Türkiye Kupası birincisi Ankaragücü takımının Birinci Lige terfi ettirildiğini» açıkladı. 2 haziran 1981.." ibaresiyle geçti.

İLGİNÇ TESADÜF..
Ankaragücü'nü, "emirle" 2. ligden 1. lige alan eski federasyon başkanının, 25 yıl aradan sonra "şike" konusunda ciddi suçlamalara maruz kalan bu kulüple ilgili inceleme komisyonunun başkanlığına getirilmesi de ilginç bir tesadüf oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız