SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara'ya Malatyalı Aday mı?

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:43:45
Ankara'ya Malatyalı Aday mı?
A- A+ PAYLAŞ

CHP'nin Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için en şanslı ismin, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı olan Malatyalı Prof.Dr. Yalçın Karatepe'nin olduğu öne sürülüyor.

Milliyet'te, Meriç Tafolar imzasıyla konuya ilişkin olarak yayınlanan haberde, "CHP’de aday belirleme sürecinin aralık başına kadar süreceği konuşulurken, halen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı olarak görev yapan Prof. Dr. Yalçın Karatepe’nin cuma günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile son bir kez görüşeceği, alacağı sinyale göre YSK’nın öngördüğü takvim uyarınca aday olmak için istifasını sunabileceği belirtiliyor. CHP kulislerinde de en güçlü adayın Karatepe olduğu konuşuluyor."dendi.

MÜLKİYE'NİN MALATYALI DEKANI..

Prof. Dr. Yalçın Karatepe 14 Ekim 1964’de Malatya- Doğanşehir’de doğdu. Doğanşehir Karşıyaka İlkokulu, Doğanşehir Ortaokulu ve Lisesi’ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünü kazandı. 

Lisans öğrenimini tamamladıktan sonra ABD University of New Orleans’da ekonomi alanında yüksek lisans (1991), yine aynı üniversitede finans alanında doktora eğitimini tamamladı. Askerlik görevinden sonra mezun olduğu Ankara Üniversitesi SBF’de öğretim üyesi olarak akademik kariyerine başladı. 1997 yılında yardımcı doçent, 2005 yılında doçent, 2009 yılında ise profesör unvanı aldı. Kısa süre sonra ise fakültenin dekan yardımcılığı görevine getirildi. Ekim 2011’de yapılan dekanlık seçimini kazanan Prof. Karatepe’nin 10 Şubat 2011'de YÖK tarafından resmen dekanlık görevine atandığı açıklandı. Karatepe, 35’den fazla yüksek lisans ve doktora tezi yönetti. Uzun yıllar TRT’de ekonomi-politik alanında yorumculuk yaptı. Karatepe aynı zamanda Türk Finans Derneği’nin başkanlığını da yapıyor. 

Karatepe 2002 yılında yapılan milletvekili genel seçimlerinde CHP’den Malatya Milletvekili aday adayı olmuş, ancak 7. Sırada aday gösterilmesinden sonra adaylıktan çekilmiş, yerine Avukat Zeki Turhan aday gösterilmişti.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız