SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Anket Malatya'da Gösterildi!..''

A- A+ PAYLAŞ

MHP İl Başkanı Ömer Ekici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya Çarşamba günü yaptığı ziyareti değerlendirdi ve vatandaşın "ilgisiz" kaldığını öne sürdü. Bu arada, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk de, Başbakanın Malatya gezisini değerlendirdi.

MHP'NİN AÇIKLAMASI..
"Başbakanın dün ilimize gelişi Malatya AKP balonunu patladığını ampülün söndüğünü içi boş taahütlere Malatyalıların itibar etmediğini sayın başbakana ve programa gösterilen ilgiyle adeta protesto etmişlerdir.
Bu demekdir ki dört yıldır Malatyalıların hiçbir beklentisi yerine getirilmemiştir." diyen MHP il başkanı, iktidarın dış politikayı ABD ve AB talimatıyla, ekonomiyi IMF ile içerde ise "Kasımpaşalılıkla" götürdüğü iddiasında bulundu ve şöyle devam etti:

"Ama takke düşmüş kel görünmüştür. Malatyalı hemşerilerimizi bu ferasetinden dolayı tebrik ediyorum. Malatyalı, Malatyalıya yakışanı yapmıştır.

Bunlar sürekli laf kalabalığıyla göz boyama ile bir kulube de yapsalar kamuoyuna ,bunun açılışını bir şova dönüştürmeyi politika haline getirmişlerdir.

Mesela Yeşiltepe parkı yapılalı 2 yıl oldu,havaalanı genişletme ve itfaiye binası bakan tarafından bir defa açılışı yapıldığı halde bu ikinci defa tekrar açılışı yapıldı. Bu demek oluyor ki ısıtıp ısıtıp aynı şeyi önümüze sürüyorlar. Fakat Malatyalıların artık bu oyunlara karnı tok ve buda gösteriyor ki son günlerde ısmarlama yaptırılan anketlerin gerçekle hiçbir alakası
bulunmamaktadır. İşte anket Malatya'da gösterilmiştir.

Elbetteki milli ve maneviyetına duyarlı ve hassas hemşerilerimiz açılan kiliseleri, yabancıya peşkeş çekilen toprakları, milli birlik ve bütünlüğümüze yönelen suikastları ve iyi dedikleri ekonomimizin iki günde ne hale geldiğini ve ne olacağının da belirsiz olduğunu ,yolsuzluğun prim yaptığı yolsuzluk yapılıyor diyen kendi vekillerinin dahi susturularak partiden ihraç edildiğini bu millet çok iyi görmektedir."

SP'NİN AÇIKLAMASI..
Bu arada, SP Malatya İl Başkanı Asiltürk de yaptığı açıklamada, Başbakanın gezisini şöyle değerlendirdi:

"Malatya’ya gelerek bazı temaslarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatyalıların gönlüne ferahlık verecek yerel manada herhangi bir açıklama yaptığını söylemek oldukça zor.

Kısa süre kentte kalan Erdoğan’ın somut olarak Malatyalılara verdiği tek müjde, don olaylarından zarar gören kayısıcıların paralarının yarısının bir iki hafta içerisinde ödeneceği oldu. Paranın diğer kalan kısmının gelecek seneye kaldığı ifade edilirken, ne yazık verdikleri bu tek müjdeyi de “yarım elma, gönül alma” şeklinde yüzlerine gözlerine bulaştırmış oldular.

Başbakan’ın Malatya ziyaretinde en çok dikkat çeken konu, Sıtmapınarı Kavşağı’ndaki törene katılımın oldukça az olmasıydı. Yoğun tanıtımlar ve duyurulara rağmen vatandaşların Başbakan Erdoğan’a gösterdikleri ilginin azlığı gerçekten düşündürücüdür. Birçoğu daha önceden hayata geçirilmiş birçok çalışmayı toplu bir törenle vatandaşlara yeniden sunan Başbakan, herhalde Malatya için yeni hiçbir yatırım veya çalışmanın olmadığını da bu şekilde itiraf etmiş bir konuma düşmüştür.

Başbakan’ın Malatya’ya gelişi öncesinde özellikle kayısı ile ilgili yaptığımız basın toplantısında bazı olumsuzlukları dile getirerek, Başbakan’ın bunlara yanıt vermesini talep etmiştik. Don olayında yaşanan zararların yarım yamalak ödeme takvimini açıklama dışında Başbakan’dan herhangi tutarlı bir yanıt alamadığımızı belirtmek istiyoruz.

Kayıbirlik’e kayısı alımları konusunda parasal destek verilip verilmeyeceği, kayısı ve kayısı üreticilerinin gönlüne su serpecek hükümet kanadından herhangi bir uygulamaya imza atılıp atılmayacağı gibi soruların yanıtları muallakta bırakılmıştır.

Başbakan Erdoğan, Malatya’nın sorunlarını dile getirip yanıt alma niyetinde olan basın mensuplarına da, yoğun korumaları eşliğinde, planlı olarak izin vermemiştir. Çünkü başta Vagon Onarım Fabrikası’nın olumsuz durumu olmak üzere, kayısının düşürüldüğü olumsuzluklar gibi birçok sorunun altında kalacağını çok iyi bilmekteydi.

Son olarak Başbakan’ın uzun süre öncesinden duyurulmasına rağmen Kayısı Fuarı’nı açma nezaketini dahi göstermemesini kınadığımızı belirtmek istiyorum. 2 yıl aradan sonra Malatya’ya gelen, belki daha uzun süre kente adım atmayacak olan Başbakan’ın Fuarımızı açmaması, tüm Malatyalılar tarafından tepki ile karşılanmıştır. AKP’yi oyları ile yükseklere çıkaran Malatyalı vatandaşlar, en azından bir 15 dakikasını ayırarak Başbakan’dan Fuarı ziyaret edip açılış yapmasını gönülden arzu etmekteydiler.

Malatya ve Malatyalıların gönlüne ferahlık verecek hiçbir açıklama yapmayan Başbakan, beraberinde getirdiği çok sayıda oyuncağı çocuklara dağıtmış, oyuncak verdiği çocukların gönüllerinde taht kurmayı başarmıştır. Ancak Başbakan’a şunu hatırlatmak istiyoruz:

“Oyuncak dağıtarak çocukları kandırabilirsiniz. Ancak duyarsızlık ve ilgisizliğinizle perişan ettiğiniz ferasetli, olaylar arasında ciddi bağlantılar kuran Malatya ve Malatyalıları asla kandıramazsınız. Önceki seçimlerde sizleri göklere çıkaran Malatyalılar, gelecek seçimlerde yaptıklarınızın hesabını sormayı çok iyi bilecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız